[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

channel 0 configured to compatibility, VIA VT82C571 Chipset



Hi, for some reason my ide are "configured to compatibility", maybe
because of lacking drivers for the chipset.
Anyone know if this "compatibility mode" have any affect on performance,
or how to make it work correct?

dmesg:
---
OpenBSD 3.3-stable (OBSD) #1: Sat Jun  7 15:32:28 CEST 2003
    ipwitch_(_at_)_bofh_(_dot_)_unixcluster_(_dot_)_dk:/usr/src/sys/arch/i386/compile/OBSD
cpu0: VIA C3 Ezra ("CentaurHauls" 686-class) 800 MHz
cpu0: FPU,DE,TSC,MSR,MTRR,PGE,MMX,3DNOW
real mem  = 259567616 (253484K)
avail mem = 237158400 (231600K)
using 3194 buffers containing 13082624 bytes (12776K) of memory
mainbus0 (root)
bios0 at mainbus0: AT/286+(30) BIOS, date 03/18/02, BIOS32 rev. 0 @ 0xfb370
apm0 at bios0: Power Management spec V1.2
apm0: AC on, battery charge unknown
pcibios0 at bios0: rev. 2.1 @ 0xf0000/0xdce4
pcibios0: PCI IRQ Routing Table rev. 1.0 @ 0xfdc70/112 (5 entries)
pcibios0: PCI Exclusive IRQs: 10 11 12
pcibios0: no compatible PCI ICU found
pcibios0: Warning, unable to fix up PCI interrupt routing
pcibios0: PCI bus #1 is the last bus
bios0: ROM list: 0xc0000/0xc000 0xcc000/0x9800
pci0 at mainbus0 bus 0: configuration mode 1 (no bios)
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "VIA VT8601 Host-PCI" rev 0x05
ppb0 at pci0 dev 1 function 0 "VIA VT82C601 PCI-AGP" rev 0x00
pci1 at ppb0 bus 1
vga1 at pci1 dev 0 function 0 "Trident CyberBlade i1" rev 0x6a
wsdisplay0 at vga1: console (80x25, vt100 emulation)
wsdisplay0: screen 1-5 added (80x25, vt100 emulation)
pcib0 at pci0 dev 17 function 0 "VIA VT8231 PCI-ISA" rev 0x10
pciide0 at pci0 dev 17 function 1 "VIA VT82C571 IDE" rev 0x06: ATA100, channel 0 configured to compatibility, channel 1 configured to compatibility
wd0 at pciide0 channel 0 drive 0: <Maxtor 6Y060L0>
wd0: 16-sector PIO, LBA, 58644MB, 16383 cyl, 16 head, 63 sec, 120103200 sectors
wd0(pciide0:0:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 5
pciide0: channel 1 disabled (no drives)
uhci0 at pci0 dev 17 function 2 "VIA VT83C572 USB" rev 0x1e: irq 12
usb0 at uhci0: USB revision 1.0
uhub0 at usb0
uhub0: vendor 0x0000 UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub0: 2 ports with 2 removable, self powered
uhci1 at pci0 dev 17 function 3 "VIA VT83C572 USB" rev 0x1e: irq 12
usb1 at uhci1: USB revision 1.0
uhub1 at usb1
uhub1: vendor 0x0000 UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub1: 2 ports with 2 removable, self powered
vendor "VIA", unknown product 0x8235 (class bridge, subclass miscellaneous, rev 0x10) at pci0 dev 17 function 4 not configured
vr0 at pci0 dev 18 function 0 "VIA RhineII-2" rev 0x51: irq 10 address 00:40:63:c1:0e:31
ukphy0 at vr0 phy 1: Generic IEEE 802.3u media interface
ukphy0: OUI 0x004063, model 0x0032, rev. 5
sis0 at pci0 dev 20 function 0 "NS DP83815 10/100" rev 0x00: irq 11 address 00:09:5b:06:45:39
ukphy1 at sis0 phy 0: Generic IEEE 802.3u media interface
ukphy1: OUI 0x080017, model 0x0002, rev. 1
isa0 at pcib0
isadma0 at isa0
pckbc0 at isa0 port 0x60/5
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
pckbc0: using irq 1 for kbd slot
wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
pcppi0 at isa0 port 0x61
sysbeep0 at pcppi0
lpt0 at isa0 port 0x378/4 irq 7
npx0 at isa0 port 0xf0/16: using exception 16
pccom0 at isa0 port 0x3f8/8 irq 4: ns16550a, 16 byte fifo
biomask 5000 netmask 5c00 ttymask 5c82
pctr: user-level cycle counter enabled
dkcsum: wd0 matched BIOS disk 80
root on wd0a
rootdev=0x0 rrootdev=0x300 rawdev=0x302

--
ipwitch
publickey: http://unixcluster.dk/public.asc



Visit your host, monkey.org