[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

audio/workman dumps core and the compilation of audio/xcd fails on -current



I tried to compile workman and xcd from ports, on an amd64 running a
snapshot (Jan 10).

workman dumps core:

$ gdb -q /usr/local/bin/workman workman.core
(no debugging symbols found)
Core was generated by `workman'.
Program terminated with signal 11, Segmentation fault.
Reading symbols from /usr/local/lib/libxview.so.3.2...(no debugging
symbols found)...done.
Loaded symbols for /usr/local/lib/libxview.so.3.2
Reading symbols from /usr/local/lib/libolgx.so.3.2...(no debugging
symbols found)...done.
Loaded symbols for /usr/local/lib/libolgx.so.3.2
Reading symbols from /usr/X11R6/lib/libXext.so.9.0...
(no debugging symbols found)...done.
Loaded symbols for /usr/X11R6/lib/libXext.so.9.0
Reading symbols from /usr/X11R6/lib/libX11.so.9.0...(no debugging
symbols found)...done.
Loaded symbols for /usr/X11R6/lib/libX11.so.9.0
Reading symbols from /usr/lib/libc.so.38.4...done.
Loaded symbols for /usr/lib/libc.so.38.4
Reading symbols from /usr/libexec/ld.so...done.
Loaded symbols for /usr/libexec/ld.so

#0  0x0000000047b8e5a4 in attr_check_use_custom ()
   from /usr/local/lib/libxview.so.3.2
(gdb) bt
#0  0x0000000047b8e5a4 in attr_check_use_custom ()
   from /usr/local/lib/libxview.so.3.2
#1  0x0000000047b8e604 in attr_check_use_custom ()
   from /usr/local/lib/libxview.so.3.2
#2  0x0000000047b8e614 in attr_check_use_custom ()
   from /usr/local/lib/libxview.so.3.2
#3  0x0000000047b8e667 in attr_customize () from /usr/local/lib/libxview.so.3.2
#4  0x0000000047c5df50 in xv_create_avlist ()
   from /usr/local/lib/libxview.so.3.2
#5  0x0000000047c5ddfe in xv_create () from /usr/local/lib/libxview.so.3.2
#6  0x0000000047c5f6ef in xv_init () from /usr/local/lib/libxview.so.3.2
#7  0x0000000000410337 in ?? ()
#8  0x00000000004021db in ?? ()
#9  0x0000000000000000 in ?? ()
(gdb)

***************************************************************************************

The build of xcd fails. The build transcript is the following:


+++ Wed Jan 11 19:15:38 WET 2006
===>  Cleaning for xcd-1.7
===>  Checking files for xcd-1.7
`/usr/ports/distfiles/xcd-1.7.tar.gz' is up to date.
>> Checksum OK for xcd-1.7.tar.gz. (sha1)
===>  Verifying specs:  c m stdc++
===>  found c.38.4 m.2.1 stdc++.40.0
===>  Extracting for xcd-1.7
===>  Patching for xcd-1.7
===>  Configuring for xcd-1.7
===>  Building for xcd-1.7
c++ -O2 -pipe -o cdplayer cdplayer.cc -lm
/tmp//ccuH1523.o(.text+0x1149): In function `__static_initialization_and_destruc
tion_0(int, int)':
: warning: strcpy() is almost always misused, please use strlcpy()
/tmp//ccuH1523.o(.text+0x644): In function `main':
: warning: sprintf() is often misused, please use snprintf()
sed -e s?CDPLAYER?/usr/local/lib/xcd/cdplayer? -e s?BITMAPDIR?/usr/local/lib/xcd
?  < xcd.in > xcd
chmod ugo+x xcd
===>  Faking installation for xcd-1.7
mkdir -p /usr/ports/audio/xcd/w-xcd-1.7/fake-amd64/usr/local/bin
mkdir -p /usr/ports/audio/xcd/w-xcd-1.7/fake-amd64/usr/local/man/man1
mkdir -p /usr/ports/audio/xcd/w-xcd-1.7/fake-amd64/usr/local/lib/xcd
install -c -s cdplayer /usr/ports/audio/xcd/w-xcd-1.7/fake-amd64/usr/local/lib/x
cd
install -c xcd /usr/ports/audio/xcd/w-xcd-1.7/fake-amd64/usr/local/bin
install -c xcd.1 /usr/ports/audio/xcd/w-xcd-1.7/fake-amd64/usr/local/man/man1
for f in bitmaps/*.xbm ; do  install -c $f /usr/ports/audio/xcd/w-xcd-1.7/fake-a
md64/usr/local/lib/xcd;  done
===>  Building package for xcd-1.7
Link to /usr/ports/packages/amd64/ftp/xcd-1.7.tgz
Link to /usr/ports/packages/amd64/cdrom/xcd-1.7.tgz
===>  xcd-1.7 depends on: tk-8.4 - not found
===>  Verifying install for tk-8.4 in x11/tk/8.4
===> Returning to build of xcd-1.7
===>  xcd-1.7 depends on: tk-8.4 - not found
===>  Verifying install for tk-8.4 in x11/tk/8.4
===> Returning to build of xcd-1.7
Dependency check failed
*** Error code 1

Stop in /usr/ports/audio/xcd (line 1422 of /usr/ports/infrastructure/mk/bsd.port
.mk).
*** Error code 1

Stop in /usr/ports/audio/xcd (line 2019 of /usr/ports/infrastructure/mk/bsd.port
.mk).
--- Wed Jan 11 19:15:40 WET 2006



****************************************************************************************************


OpenBSD 3.8-current (GENERIC) #418: Tue Jan 10 14:22:55 MST 2006
    deraadt_(_at_)_amd64_(_dot_)_openbsd_(_dot_)_org:/usr/src/sys/arch/amd64/compile/GENERIC
real mem = 1073016832 (1047868K)
avail mem = 908447744 (887156K)
using 22937 buffers containing 107507712 bytes (104988K) of memory
mainbus0 (root)
cpu0 at mainbus0: (uniprocessor)
cpu0: AMD Athlon(tm) 64 Processor 3200+, 2002.94 MHz
cpu0: FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,MMX,FXSR,SSE,SSE2,NXE,MMXX,FFXSR,LONG,3DNOW2,3DNOW
cpu0: 64KB 64b/line 2-way I-cache, 64KB 64b/line 2-way D-cache, 512KB
64b/line 16-way L2 cache
cpu0: ITLB 32 4KB entries fully associative, 8 4MB entries fully associative
cpu0: DTLB 32 4KB entries fully associative, 8 4MB entries fully associative
pci0 at mainbus0 bus 0: configuration mode 1
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "VIA K8HTB Host" rev 0x00
pchb1 at pci0 dev 0 function 1 "VIA K8HTB Host" rev 0x00
pchb2 at pci0 dev 0 function 2 "VIA K8HTB Host" rev 0x00
pchb3 at pci0 dev 0 function 3 "VIA K8HTB Host" rev 0x00
pchb4 at pci0 dev 0 function 4 "VIA K8HTB Host" rev 0x00
pchb5 at pci0 dev 0 function 7 "VIA K8HTB Host" rev 0x00
ppb0 at pci0 dev 1 function 0 "VIA K8HTB AGP" rev 0x00
pci1 at ppb0 bus 1
vga1 at pci1 dev 0 function 0 "ATI Radeon 9600 Pro" rev 0x00
wsdisplay0 at vga1 mux 1: console (80x25, vt100 emulation)
wsdisplay0: screen 1-5 added (80x25, vt100 emulation)
"ATI Radeon 9600 Pro Sec" rev 0x00 at pci1 dev 0 function 1 not configured
"VIA VT6306 FireWire" rev 0x80 at pci0 dev 7 function 0 not configured
pciide0 at pci0 dev 8 function 0 "Promise PDC20378" rev 0x02: DMA
pciide0: using irq 5 for native-PCI interrupt
skc0 at pci0 dev 10 function 0 "Marvell Yukon 88E8001/8003/8010" rev
0x13, Marvell Yukon Lite (0x9): irq 10
sk0 at skc0 port A, address 00:11:d8:9c:c5:1f
eephy0 at sk0 phy 0: Marvell 88E1011 Gigabit PHY, rev. 5
pciide1 at pci0 dev 15 function 0 "VIA VT6420 SATA" rev 0x80: DMA
pciide1: using irq 10 for native-PCI interrupt
wd0 at pciide1 channel 0 drive 0: <SAMSUNG SP0812C>
wd0: 16-sector PIO, LBA48, 76351MB, 156368016 sectors
wd0(pciide1:0:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 5
pciide2 at pci0 dev 15 function 1 "VIA VT82C571 IDE" rev 0x06: DMA,
channel 0 configured to compatibility, channel 1 configured to
compatibility
atapiscsi0 at pciide2 channel 0 drive 0
scsibus0 at atapiscsi0: 2 targets
cd0 at scsibus0 targ 0 lun 0: <HL-DT-ST, DVDRAM GSA-4040B, A300> SCSI0
5/cdrom removable
cd0(pciide2:0:0): using PIO mode 4, DMA mode 2
pciide2: channel 1 disabled (no drives)
uhci0 at pci0 dev 16 function 0 "VIA VT83C572 USB" rev 0x81: irq 11
usb0 at uhci0: USB revision 1.0
uhub0 at usb0
uhub0: VIA UHCI root hub, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub0: 2 ports with 2 removable, self powered
uhci1 at pci0 dev 16 function 1 "VIA VT83C572 USB" rev 0x81: irq 11
usb1 at uhci1: USB revision 1.0
uhub1 at usb1
uhub1: VIA UHCI root hub, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub1: 2 ports with 2 removable, self powered
uhci2 at pci0 dev 16 function 2 "VIA VT83C572 USB" rev 0x81: irq 10
usb2 at uhci2: USB revision 1.0
uhub2 at usb2
uhub2: VIA UHCI root hub, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub2: 2 ports with 2 removable, self powered
uhci3 at pci0 dev 16 function 3 "VIA VT83C572 USB" rev 0x81: irq 10
usb3 at uhci3: USB revision 1.0
uhub3 at usb3
uhub3: VIA UHCI root hub, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub3: 2 ports with 2 removable, self powered
ehci0 at pci0 dev 16 function 4 "VIA VT6202 USB" rev 0x86: irq 5
usb4 at ehci0: USB revision 2.0
uhub4 at usb4
uhub4: VIA EHCI root hub, rev 2.00/1.00, addr 1
uhub4: 8 ports with 8 removable, self powered
viapm0 at pci0 dev 17 function 0 "VIA VT8237 ISA" rev 0x00
iic0 at viapm0
lm1 at iic0 addr 0x2f: W83791D
auvia0 at pci0 dev 17 function 5 "VIA VT8233 AC97" rev 0x60: irq 5
ac97: codec id 0x414c4790 (Avance Logic ALC850)
audio0 at auvia0
pchb6 at pci0 dev 24 function 0 "AMD AMD64 HyperTransport" rev 0x00
pchb7 at pci0 dev 24 function 1 "AMD AMD64 Address Map" rev 0x00
pchb8 at pci0 dev 24 function 2 "AMD AMD64 DRAM Cfg" rev 0x00
pchb9 at pci0 dev 24 function 3 "AMD AMD64 Misc Cfg" rev 0x00
isa0 at mainbus0
isadma0 at isa0
com0 at isa0 port 0x3f8/8 irq 4: ns16550a, 16 byte fifo
com1 at isa0 port 0x2f8/8 irq 3: ns16550a, 16 byte fifo
pckbc0 at isa0 port 0x60/5
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
pckbc0: using irq 1 for kbd slot
wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
pmsi0 at pckbc0 (aux slot)
pckbc0: using irq 12 for aux slot
wsmouse0 at pmsi0 mux 0
pcppi0 at isa0 port 0x61
midi0 at pcppi0: <PC speaker>
spkr0 at pcppi0
sysbeep0 at pcppi0
lpt0 at isa0 port 0x378/4 irq 7
lm0 at isa0 port 0x290/8: W83627THF
dkcsum: wd0 matches BIOS drive 0x80
root on wd0a
rootdev=0x0 rrootdev=0x300 rawdev=0x302


Hope this helps in any way.



Visit your host, monkey.org