[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

dmesg from Asus A8N-SLI Premium Mobo



Following is the dmesg from the Asus A8N-SLI Premium motherboard using GENERIC. It's the second revision to the original Asus A8N-SLI line of motherboards. Specs include AMD64 x2 (dual core) capable, Nforce4 chipset, 2 x ide, 4 sata and 4 sata 2 (both hardware raid capable), dual gigabit NICs (Nvidia and Marvell) and passively cooled.

I've tried this motherboard with the 3.9 snapshot from 2006-04-06 and it recognized the Nvidia NIC (along with everything else). I didn't try to configure it with DHCP. I'll post a 3.9 dmesg later.

The only problems I've had with it under 3.8 shipping is a) the Nvidia gigabit NIC is not recognized (expected -- I use the Marvell NIC for now), and b) GENERIC.MP hangs every time. The latter is particularly annoying because it worked with another Asus board in the same family. I originally bought the A8N-SLI Deluxe which has almost identical specifications (the Marvell chipset was the 88E8053 rather than the 88E1011). With the same AMD64 3800+ x2 cpu GENERIC.MP booted every time. On this mobo GENERIC.MP hangs at line:

it0 at isa0 port 0x290/8: IT87 (from the dmesg below)

It's not a big deal for now since I've already ordered my 3.9 disks but if any of the developers would like for me to try something let me know.

--Aaron

P.S. I just joined the OpenBSD world. I've used OpenBSD in the past but more out of curiosity. Now I'm switching. Thanks to all the hard working people who make it possible!!!!

------------------------------------------------------------------
Also posted at:
<http://www.nycbug.org/?NAV=dmesgd;f_dmesg=;f_bsd=;f_nick=;f_descr=;dmesgid=1804#1804>

OpenBSD 3.8 (GENERIC) #247: Sat Sep 10 15:53:26 MDT 2005
deraadt_(_at_)_amd64_(_dot_)_openbsd_(_dot_)_org:/usr/src/sys/arch/amd64/compile/GENERIC
real mem = 1073278976 (1048124K)
avail mem = 909139968 (887832K)
using 22937 buffers containing 107536384 bytes (105016K) of memory
mainbus0 (root)
cpu0 at mainbus0: (uniprocessor)
cpu0: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 3800+, 2010.62 MHz
cpu0: FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,MMX,FXSR,SSE,SSE2,HTT,SSE3,NXE,MMXX,FFXSR,LONG,3DNOW2,3DNOW
cpu0: 64KB 64b/line 2-way I-cache, 64KB 64b/line 2-way D-cache, 512KB 64b/line 16-way L2 cache
cpu0: ITLB 32 4KB entries fully associative, 8 4MB entries fully associative
cpu0: DTLB 32 4KB entries fully associative, 8 4MB entries fully associative
pci0 at mainbus0 bus 0: configuration mode 1
"Nvidia nForce4 DDR" rev 0xa3 at pci0 dev 0 function 0 not configured
"Nvidia nForce4 ISA" rev 0xa3 at pci0 dev 1 function 0 not configured
"Nvidia nForce4 SMBus" rev 0xa2 at pci0 dev 1 function 1 not configured
ohci0 at pci0 dev 2 function 0 "Nvidia nForce4 USB" rev 0xa2: irq 11, version 1.0, legacy support
usb0 at ohci0: USB revision 1.0
uhub0 at usb0
uhub0: Nvidia OHCI root hub, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub0: 10 ports with 10 removable, self powered
ehci0 at pci0 dev 2 function 1 "Nvidia nForce4 USB" rev 0xa3: irq 12
usb1 at ehci0: USB revision 2.0
uhub1 at usb1
uhub1: Nvidia EHCI root hub, rev 2.00/1.00, addr 1
uhub1: 10 ports with 10 removable, self powered
auich0 at pci0 dev 4 function 0 "Nvidia nForce4 AC97" rev 0xa2: irq 12, nForce4 AC97
ac97: codec id 0x414c4790 (Avance Logic ALC850)
audio0 at auich0
pciide0 at pci0 dev 6 function 0 "Nvidia nForce4 IDE" rev 0xf2: DMA, channel 0 configured to compatibility, channel 1 configured to compatibility
wd0 at pciide0 channel 0 drive 0: <WDC WD2500JB-00FUA0>
wd0: 16-sector PIO, LBA48, 238475MB, 488397168 sectors
atapiscsi0 at pciide0 channel 0 drive 1
scsibus0 at atapiscsi0: 2 targets
cd0 at scsibus0 targ 0 lun 0: <SONY, DVD RW DRU-510A, 1.0a> SCSI0 5/cdrom removable
wd0(pciide0:0:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 5
cd0(pciide0:0:1): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 2
pciide0: channel 1 disabled (no drives)
pciide1 at pci0 dev 7 function 0 "Nvidia nForce4 SATA 1" rev 0xf3: DMA
pciide1: using irq 11 for native-PCI interrupt
pciide2 at pci0 dev 8 function 0 "Nvidia nForce4 SATA 2" rev 0xf3: DMA
pciide2: using irq 5 for native-PCI interrupt
wd1 at pciide2 channel 0 drive 0: <ST3400633AS>
wd1: 16-sector PIO, LBA48, 381554MB, 781422768 sectors
wd1(pciide2:0:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 5
ppb0 at pci0 dev 9 function 0 "Nvidia nForce4 PCI-PCI" rev 0xa2
pci1 at ppb0 bus 5
pciide3 at pci1 dev 10 function 0 "CMD Technology SiI3114 SATA" rev 0x02: DMA
pciide3: using irq 5 for native-PCI interrupt
"Texas Instruments TSB43AB22 FireWire" rev 0x00 at pci1 dev 11 function 0 not configured
skc0 at pci1 dev 12 function 0 "Marvell SKv2" rev 0x13: irq 3
skc0: Marvell Yukon Lite (0x9)
sk0 at skc0 port A: address 00:15:f2:1d:21:6a
eephy0 at sk0 phy 0: Marvell 88E1011 Gigabit PHY, rev. 5
"Nvidia CK804 LAN" rev 0xa3 at pci0 dev 10 function 0 not configured
ppb1 at pci0 dev 11 function 0 "Nvidia nForce4 PCIE" rev 0xa3
pci2 at ppb1 bus 4
ppb2 at pci0 dev 12 function 0 "Nvidia nForce4 PCIE" rev 0xa3
pci3 at ppb2 bus 3
ppb3 at pci0 dev 13 function 0 "Nvidia nForce4 PCIE" rev 0xa3
pci4 at ppb3 bus 2
ppb4 at pci0 dev 14 function 0 "Nvidia nForce4 PCIE" rev 0xa3
pci5 at ppb4 bus 1
vga1 at pci5 dev 0 function 0 "ATI Radeon X300" rev 0x00
wsdisplay0 at vga1 mux 1: console (80x25, vt100 emulation)
wsdisplay0: screen 1-5 added (80x25, vt100 emulation)
"ATI Radeon X300 Sec" rev 0x00 at pci5 dev 0 function 1 not configured
pchb0 at pci0 dev 24 function 0 "AMD AMD64 HyperTransport" rev 0x00
pchb1 at pci0 dev 24 function 1 "AMD AMD64 Address Map" rev 0x00
pchb2 at pci0 dev 24 function 2 "AMD AMD64 DRAM Cfg" rev 0x00
pchb3 at pci0 dev 24 function 3 "AMD AMD64 Misc Cfg" rev 0x00
isa0 at mainbus0
com0 at isa0 port 0x3f8/8 irq 4: ns16550a, 16 byte fifo
pckbc0 at isa0 port 0x60/5
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
pckbc0: using irq 1 for kbd slot
wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
pcppi0 at isa0 port 0x61
spkr0 at pcppi0
sysbeep0 at pcppi0
lpt0 at isa0 port 0x378/4 irq 7
it0 at isa0 port 0x290/8: IT87
dkcsum: wd0 matches BIOS drive 0x81
dkcsum: wd1 matches BIOS drive 0x80
root on wd1a
rootdev=0x10 rrootdev=0x310 rawdev=0x312
umass0 at uhub0 port 5 configuration 1 interface 0
umass0: vendor 0x0d7d USB Reader, rev 1.10/1.00, addr 2
umass0: using SCSI over Bulk-Only
scsibus1 at umass0: 2 targets
sd0 at scsibus1 targ 1 lun 0: <, USB Card Reader, 1.01> SCSI0 0/direct removable
sd0(umass0:1:0): could not get size
sd0: 1338052MB, 65519 cyl, 239 head, 175 sec, 512 bytes/sec, 2740332175 sec total
sd1 at scsibus1 targ 1 lun 1: <, USB Card Reader, 1.01> SCSI0 0/direct removable
sd1(umass0:1:1): could not get size
sd1: drive offline
sd2 at scsibus1 targ 1 lun 2: <, USB Card Reader, 1.01> SCSI0 0/direct removable
sd2(umass0:1:2): could not get size
sd2: 1886166MB, 65271 cyl, 233 head, 254 sec, 512 bytes/sec, 3862868322 sec total
sd3 at scsibus1 targ 1 lun 3: <, USB Card Reader, 1.01> SCSI0 0/direct removable
sd3(umass0:1:3): could not get size
sd3: 881034MB, 59391 cyl, 123 head, 247 sec, 512 bytes/sec, 1804357971 sec total
umass1 at uhub1 port 2 configuration 1 interface 0
umass1: Acer Labs USB 2.0 Storage Device, rev 2.00/1.03, addr 2
umass1: using SCSI over Bulk-Only
scsibus2 at umass1: 2 targets
sd4 at scsibus2 targ 1 lun 0: <USB 2.0, Storage Device, 0100> SCSI0 0/direct fixed
sd4: 239364MB, 239364 cyl, 64 head, 32 sec, 512 bytes/sec, 490218368 sec total




Visit your host, monkey.org