[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

LSISAS1068 driver support



Hello, I am trying to get OpenBSD 3.8 running on a
stock HP Proliant DL-320 server (bge network, SATA 
drives, no floppy, no cd, P4, 1G RAM, HP iLo) with the
HP 8 Internal Port SAS Host Bus Adapter with RAID
(link:
http://h18004.www1.hp.com/products/...-hba/index.html


HP part number: 347786-B21

The chipset is LSI SAS 1068, and according to LSI,
supported with the mpt driver.  Here is the link to
LSI's information:

http://www.lsilogic.com/products/sas_ics/lsisas1068.html

When I try to install OBSD 3.8 (via USB CDROM Drive
with cd38.iso downloaded from current), I get to the
"Proceed with Install", then "no disks found."  I
realize that the hardware isnt currently supported,
but was wondering  if anyone would want to take a
crack at adding support for this to the mpt driver
(assuming it isnt already being worked on).  I am
willing to test, or do whatever I can to help, I just
can't write code (especially drivers), because I dont
know how to.   I was able to get network connectivity,
so I wrote my dmesg output to a file, and sent it to
myself.  Here it is:

OpenBSD 3.8-current (RAMDISK_CD) #853: Tue Oct 25
23:25:14 MDT 2005
   
deraadt_(_at_)_i386_(_dot_)_openbsd_(_dot_)_org:/usr/src/sys/arch/i386/compile/RAMDISK_CD
cpu0: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.40GHz
("GenuineIntel" 686-class) 3.40 GHz
cpu0:
FPU,V86,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,SBF,SSE3,MWAIT,CNXT-ID
real mem  = 1073270784 (1048116K)
avail mem = 973828096 (951004K)
using 4278 buffers containing 53768192 bytes (52508K)
of memory
mainbus0 (root)
bios0 at mainbus0: AT/286+(00) BIOS, date 12/31/99,
BIOS32 rev. 0 @ 0xf0000
pcibios0 at bios0: rev 2.1 @ 0xf0000/0x2000
pcibios0: PCI BIOS has 6 Interrupt Routing table
entries
pcibios0: PCI Interrupt Router at 000:31:0 ("Intel
82801FB LPC" rev 0x00)
pcibios0: PCI bus #5 is the last bus
bios0: ROM list: 0xc0000/0x8000 0xc8000/0x4800
0xcc800/0x1600 0xee000/0x2000!
cpu0 at mainbus0
pci0 at mainbus0 bus 0: configuration mode 1 (no bios)
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel E7221 MCH Host"
rev 0x05
ppb0 at pci0 dev 1 function 0 "Intel E7221 PCIE" rev
0x05
pci1 at ppb0 bus 1
ppb1 at pci1 dev 0 function 0 "Intel PCIE-PCIE" rev
0x09
pci2 at ppb1 bus 2
bge0 at pci2 dev 1 function 0 "Broadcom BCM5704C" rev
0x10, BCM5704 B0 (0x2100): irq 5, address
00:14:c2:3b:f1:77
brgphy0 at bge0 phy 1: BCM5704 10/100/1000baseT PHY,
rev. 0
bge1 at pci2 dev 1 function 1 "Broadcom BCM5704C" rev
0x10, BCM5704 B0 (0x2100): irq 7, address
00:14:c2:3b:f1:76
brgphy1 at bge1 phy 1: BCM5704 10/100/1000baseT PHY,
rev. 0
vendor "Symbios Logic", unknown product 0x0054 (class
mass storage subclass SCSI, rev 0x00) at pci2 dev 3
function 0 not configured
ppb2 at pci1 dev 0 function 2 "Intel PCIE-PCIE" rev
0x09
pci3 at ppb2 bus 3
ppb3 at pci0 dev 28 function 0 "Intel 82801FB PCIE"
rev 0x03
pci4 at ppb3 bus 4
uhci0 at pci0 dev 29 function 0 "Intel 82801FB USB"
rev 0x03: irq 5
usb0 at uhci0: USB revision 1.0
uhub0 at usb0
uhub0: Intel UHCI root hub, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub0: 2 ports with 2 removable, self powered
uhci1 at pci0 dev 29 function 1 "Intel 82801FB USB"
rev 0x03: irq 7
usb1 at uhci1: USB revision 1.0
uhub1 at usb1
uhub1: Intel UHCI root hub, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub1: 2 ports with 2 removable, self powered
uhci2 at pci0 dev 29 function 2 "Intel 82801FB USB"
rev 0x03: irq 10
usb2 at uhci2: USB revision 1.0
uhub2 at usb2
uhub2: Intel UHCI root hub, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub2: 2 ports with 2 removable, self powered
uhci3 at pci0 dev 29 function 3 "Intel 82801FB USB"
rev 0x03: irq 10
usb3 at uhci3: USB revision 1.0
uhub3 at usb3
uhub3: Intel UHCI root hub, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub3: 2 ports with 2 removable, self powered
ehci0 at pci0 dev 29 function 7 "Intel 82801FB USB"
rev 0x03: irq 5
usb4 at ehci0: USB revision 2.0
uhub4 at usb4
uhub4: Intel EHCI root hub, rev 2.00/1.00, addr 1
uhub4: 8 ports with 8 removable, self powered
ppb4 at pci0 dev 30 function 0 "Intel 82801BA AGP" rev
0xd3
pci5 at ppb4 bus 5
vendor "Compaq", unknown product 0xb203 (class system
subclass miscellaneous, rev 0x01) at pci5 dev 2
function 0 not configured
vendor "Compaq", unknown product 0xb204 (class system
subclass miscellaneous, rev 0x01) at pci5 dev 2
function 2 not configured
vga1 at pci5 dev 3 function 0 "ATI Rage XL" rev 0x27
wsdisplay0 at vga1 mux 1: console (80x25, vt100
emulation)
ichpcib0 at pci0 dev 31 function 0 "Intel 82801FB LPC"
rev 0x03: PM disabled
pciide0 at pci0 dev 31 function 1 "Intel 82801FB IDE"
rev 0x03: DMA, channel 0 configured to compatibility,
channel 1 configured to compatibility
pciide0: channel 0 disabled (no drives)
pciide0: channel 1 disabled (no drives)
isa0 at ichpcib0
isadma0 at isa0
pckbc0 at isa0 port 0x60/5
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
pckbc0: using irq 1 for kbd slot
wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
npx0 at isa0 port 0xf0/16: using exception 16
pccom0 at isa0 port 0x3f8/8 irq 4: ns16550a, 16 byte
fifo
pccom1 at isa0 port 0x2f8/8 irq 3: ns16550a, 16 byte
fifo
fdc0 at isa0 port 0x3f0/6 irq 6 drq 2
biomask ffe5 netmask ffe5 ttymask ffe7
rd0: fixed, 3800 blocks
umass0 at uhub4 port 4 configuration 1 interface 0
umass0: LaCie LaCie DVD Drive USB2, rev 2.00/0.00,
addr 2
umass0: using ATAPI over Bulk-Only
scsibus0 at umass0: 2 targets
cd0 at scsibus0 targ 1 lun 0: <_NEC, DVD_RW ND-3520A,
1.04> SCSI0 5/cdrom removable
uhidev0 at uhub1 port 1 configuration 1 interface 0
uhidev0: Avocent USB DSRIQ, rev 1.10/1.00, addr 2,
iclass 3/1
ukbd0 at uhidev0
wskbd1 at ukbd0 mux 1
wskbd1: connecting to wsdisplay0
uhidev1 at uhub1 port 1 configuration 1 interface 1
uhidev1: Avocent USB DSRIQ, rev 1.10/1.00, addr 2,
iclass 3/1
uhidev1: 3 report ids
uhid at uhidev1 reportid 1 not configured
uhid at uhidev1 reportid 2 not configured
uhid at uhidev1 reportid 3 not configured
root on rd0a
rootdev=0x1100 rrootdev=0x2f00 rawdev=0x2f02

Thanks in advance.