[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

kernel page fault on initial login (OpenBSD 3.7 Release)



Hi,

I've just recently installed OpenBSD 3.7 (Release) on a Celeron 466 w/
256MB of RAM.

I created a boot floppy and from there the install went flawlessly.
However, after booting the systems for first time I am getting a
kernel page fault error as soon as I try to type in a userid.

This is what I'm seeing after waiting for the login prompt and hitting one key:
---
OpenBSD/i386 (wormy.starbase) (ttyC0)

login: kernel: page fault trap, code = 0
Stopped at        pckbc_enqueue_cmd+0x7d: sbbb      0(%eax),%al
ddb> kernel: page fault trap, code = 0
Faulted in DDB; continuing...
ddb>
---

I'm left at a debugger prompt that seems functional so I may be able
to pull some more info if required.

I can log into the machine via ssh normally (as long as I don't touch
the local keyboard and trigger the error). Any idea what might be
going on?

Thanks,
Dave

P.S. dmesg below:

OpenBSD 3.7 (GENERIC) #50: Sun Mar 20 00:01:57 MST 2005
    deraadt_(_at_)_i386_(_dot_)_openbsd_(_dot_)_org:/usr/src/sys/arch/i386/compile/GENERIC
cpu0: Intel Celeron ("GenuineIntel" 686-class, 128KB L2 cache) 468 MHz
cpu0: FPU,V86,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,MMX,FXSR
real mem  = 267952128 (261672K)
avail mem = 237731840 (232160K)
using 3296 buffers containing 13500416 bytes (13184K) of memory
mainbus0 (root)
bios0 at mainbus0: AT/286+(c7) BIOS, date 04/23/99, BIOS32 rev. 0 @ 0xfb100
apm0 at bios0: Power Management spec V1.2
apm0: AC on, battery charge unknown
pcibios0 at bios0: rev 2.1 @ 0xf0000/0xb57c
pcibios0: PCI IRQ Routing Table rev 1.0 @ 0xfdb20/160 (8 entries)
pcibios0: PCI Exclusive IRQs: 9 10 11
pcibios0: PCI Interrupt Router at 000:07:0 ("VIA VT82C596A ISA" rev 0x00)
pcibios0: PCI bus #1 is the last bus
bios0: ROM list: 0xc0000/0xa800
cpu0 at mainbus0
pci0 at mainbus0 bus 0: configuration mode 1 (no bios)
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "VIA VT82C691 PCI" rev 0x02
ppb0 at pci0 dev 1 function 0 "VIA VT82C598 AGP" rev 0x00
pci1 at ppb0 bus 1
vga1 at pci1 dev 0 function 0 "Nvidia Vanta" rev 0x15
wsdisplay0 at vga1: console (80x25, vt100 emulation)
wsdisplay0: screen 1-5 added (80x25, vt100 emulation)
pcib0 at pci0 dev 7 function 0 "VIA VT82C596A ISA" rev 0x06
pciide0 at pci0 dev 7 function 1 "VIA VT82C571 IDE" rev 0x06: ATA33,
channel 0 configured to compatibility, channel 1 configured to
compatibility
wd0 at pciide0 channel 0 drive 0: <M1606TA>
wd0: 32-sector PIO, LBA, 1039MB, 2128536 sectors
wd0(pciide0:0:0): using PIO mode 4, DMA mode 2
atapiscsi0 at pciide0 channel 1 drive 1
scsibus0 at atapiscsi0: 2 targets
cd0 at scsibus0 targ 0 lun 0: <ATAPI, 52X CDROM, 1.40> SCSI0 5/cdrom removable
cd0(pciide0:1:1): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 2
uhci0 at pci0 dev 7 function 2 "VIA VT83C572 USB" rev 0x02: irq 10
usb0 at uhci0: USB revision 1.0
uhub0 at usb0
uhub0: VIA UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub0: 2 ports with 2 removable, self powered
"VIA VT82C596 Power Mgmt" rev 0x00 at pci0 dev 7 function 3 not configured
rl0 at pci0 dev 10 function 0 "Realtek 8139" rev 0x10: irq 9 address
00:10:b5:0f:0a:45
rlphy0 at rl0 phy 0: RTL internal phy
cmpci0 at pci0 dev 13 function 0 "C-Media Electronics CMI8338A Audio"
rev 0x10: irq 9
audio0 at cmpci0
isa0 at pcib0
isadma0 at isa0
pckbc0 at isa0 port 0x60/5
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
pckbc0: using irq 1 for kbd slot
wskbd0 at pckbd0 (mux 1 ignored for console): console keyboard, using wsdisplay0
pms0 at pckbc0 (aux slot)
pckbc0: using irq 12 for aux slot
wsmouse0 at pms0 mux 0
ne0: irq 9 already in use
pcppi0 at isa0 port 0x61
midi0 at pcppi0: <PC speaker>
sysbeep0 at pcppi0
lpt0 at isa0 port 0x378/4 irq 7
npx0 at isa0 port 0xf0/16: using exception 16
pccom0 at isa0 port 0x3f8/8 irq 4: ns16550a, 16 byte fifo
pccom1 at isa0 port 0x2f8/8 irq 3: ns16550a, 16 byte fifo
fdc0 at isa0 port 0x3f0/6 irq 6 drq 2
fd0 at fdc0 drive 0: 1.44MB 80 cyl, 2 head, 18 sec
biomask ed65 netmask ef65 ttymask ffe7
pctr: 686-class user-level performance counters enabled
mtrr: Pentium Pro MTRR support
dkcsum: wd0 matched BIOS disk 80
root on wd0a
rootdev=0x0 rrootdev=0x300 rawdev=0x302
WARNING: / was not properly unmounted



Visit your host, monkey.org