[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: [Long] Toshiba laptop 3.7 installation problem (Solved)



> No it doesn't have a serial console. Can I send the Linux dmesg for
> this laptop? Is there anything else I should try?

The problem which was present in this Laptop since OpenBSD 3.5 has now
been solved with this help: http://www.openbsd.org/faq/faq8.html#PCI.

But /I think/ I need to hack the kernel after installing OBSD to avoid
writing "disable pcibios" everytime in the UKC mode.

Please look at the dmesg (following) and leave your valuable comments
if you want.

dmesg
-----------

OpenBSD 3.7 (RAMDISK_CD) #573: Sun Mar 20 00:27:05 MST 2005
    deraadt_(_at_)_i386_(_dot_)_openbsd_(_dot_)_org:/usr/src/sys/arch/i386/compile/RAMDISK_CD
cpu0: Mobile Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.20GHz ("GenuineIntel"
686-class) 3.20 GHz
cpu0: FPU,V86,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,SBF,CNXT-ID
real mem  = 468688896 (457704K)
avail mem = 421691392 (411808K)
using 4278 buffers containing 23535616 bytes (22984K) of memory
User Kernel Config
UKC> disable pcibios
166 pcibios0 disabled
UKC> exit
Continuing...
mainbus0 (root)
bios0 at mainbus0: AT/286+(86) BIOS, date 01/16/04, BIOS32 rev. 0 @ 0xfd700
pcibios at bios0 function 0x1a not configured
bios0: ROM list: 0xc0000/0xf000 0xd0000/0x6000! 0xd6000/0x800! 0xd8000/0x1000
cpu0 at mainbus0
pci0 at mainbus0 bus 0: configuration mode 1 (no bios)
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 vendor "ATI", unknown product 0x5831 rev 0x02
ppb0 at pci0 dev 1 function 0 "ATI Radeon IGP 9100 AGP" rev 0x00
pci1 at ppb0 bus 1
vga1 at pci1 dev 5 function 0 "ATI Radeon Mobility IGP 9100" rev 0x00
wsdisplay0 at vga1: console (80x25, vt100 emulation)
ohci0 at pci0 dev 19 function 0 vendor "ATI", unknown product 0x4347
rev 0x01: irq 11, version 1.0, legacy support
ohci0: SMM does not respond, resetting
usb0 at ohci0: USB revision 1.0
uhub0 at usb0
uhub0: ATI OHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub0: 3 ports with 3 removable, self powered
ohci1 at pci0 dev 19 function 1 vendor "ATI", unknown product 0x4348
rev 0x01: irq 11, version 1.0, legacy support
usb1 at ohci1: USB revision 1.0
uhub1 at usb1
uhub1: ATI OHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub1: 3 ports with 3 removable, self powered
ehci0 at pci0 dev 19 function 2 vendor "ATI", unknown product 0x4345
rev 0x01: irq 11
ehci0: EHCI version 1.0
ehci0: companion controllers, 3 ports each: ohci0 ohci1
usb2 at ehci0: USB revision 2.0
uhub2 at usb2
uhub2: ATI EHCI root hub, class 9/0, rev 2.00/1.00, addr 1
uhub2: single transaction translator
uhub2: 6 ports with 6 removable, self powered
vendor "ATI", unknown product 0x4353 (class serial bus subclass SMBus,
rev 0x17) at pci0 dev 20 function 0 not configured
pciide0 at pci0 dev 20 function 1 vendor "ATI", unknown product 0x4349
rev 0x00: DMA (unsupported), channel 0 configured to compatibility,
channel 1 configured to compatibility
wd0 at pciide0 channel 0 drive 0: <HITACHI_DK23FA-60>
wd0: 16-sector PIO, LBA, 57231MB, 117210240 sectors
atapiscsi0 at pciide0 channel 1 drive 0
scsibus0 at atapiscsi0: 2 targets
cd0 at scsibus0 targ 0 lun 0: <TOSHIBA, DVD-ROM SD-R6112, 1031> SCSI0
5/cdrom removable
pcib0 at pci0 dev 20 function 3 vendor "ATI", unknown product 0x434c rev 0x00
ppb1 at pci0 dev 20 function 4 vendor "ATI", unknown product 0x4342 rev 0x00
pci2 at ppb1 bus 2
"Texas Instruments TSB43AB21 FireWire" rev 0x00 at pci2 dev 0 function
0 not configured
ath0 at pci2 dev 2 function 0 "Atheros AR5212" rev 0x01: irq 11
ath0: mac 80.6 phy 4.1 radio 1.7 2.3, 802.11a/b/g, WOR4W, address
00:90:96:72:4d:f1
rl0 at pci2 dev 3 function 0 "Realtek 8139" rev 0x10: irq 11 address
00:02:3f:d3:3a:7b
rlphy0 at rl0 phy 0: RTL internal phy
cbb0 at pci2 dev 4 function 0 "ENE CB-1410 CardBus" rev
0x01pci_intr_map: no mapping for pin A
: couldn't map interrupt
vendor "ATI", unknown product 0x4341 (class multimedia subclass audio,
rev 0x00) at pci0 dev 20 function 5 not configured
vendor "ATI", unknown product 0x434d (class communications subclass
modem, rev 0x01) at pci0 dev 20 function 6 not configured
isa0 at pcib0
isadma0 at isa0
pckbc0 at isa0 port 0x60/5
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
pckbc0: using irq 1 for kbd slot
wskbd0 at pckbd0 (mux 1 ignored for console): console keyboard, using wsdisplay0
npx0 at isa0 port 0xf0/16: using exception 16
pccom1 at isa0 port 0x2f8/8 irq 3: ns16550a, 16 byte fifo
biomask fff5 netmask fff5 ttymask fff7
rd0: fixed, 3800 blocks
uhidev0 at uhub0 port 3 configuration 1 interface 0
uhidev0: vendor 0x062a product 0x0001, rev 1.10/0.00, addr 2, iclass 3/1
uhid at uhidev0 not configured
wd0: no disk label
root on rd0a
rootdev=0x1100 rrootdev=0x2f00 rawdev=0x2f02