[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Writes to samba server very, very slow



Hi All,

I just built a OpenBSD 3.7 samba file server for my home lan. It's a P3
500, 128mb RAM, with a 2 gig IDE HDD for the OS and two x Maxtor 200 GB IDE drives for data.


Everything is working fine except that when I copy files to the box from
a Windows XP box the transfers are very slow, like 9 minutes for a 48 Mb
file. Copying the same file back to the win box is quick - a couple of seconds as you'd expect.


Please forgive me if I don't provide all the needed info here or if I didn't run any obvious checks. Please indicate what info is needed and how to get it and I'll repost it.

This same hardware was previously running RH7.3 with samba and worked fine. I've tried a different ethernet cable and a different port on my switch too.

many thanks in advance,
Gary

Here is /etc/samba/smb.conf global section..

[global]
        workgroup = myworkgroup
        server string = My Samba Server
        hosts allow = 192.168.20. 127.0.0.1
        log file = /var/log/smbd.%m
        security = user
        socket options = TCP_NODELAY IPTOS_LOWDELAY
        read raw = yes
        write raw = yes

Here is dmesg....

OpenBSD 3.7 (GENERIC) #50: Sun Mar 20 00:01:57 MST 2005
deraadt_(_at_)_i386_(_dot_)_openbsd_(_dot_)_org:/usr/src/sys/arch/i386/compile/GENERIC
cpu0: Intel Pentium III ("GenuineIntel" 686-class, 512KB L2 cache) 501 MHz
cpu0: FPU,V86,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,SER,MMX,FXSR,SSE
cpu0: disabling processor serial number
real mem = 133787648 (130652K)
avail mem = 115580928 (112872K)
using 1658 buffers containing 6791168 bytes (6632K) of memory
mainbus0 (root)
bios0 at mainbus0: AT/286+(06) BIOS, date 03/03/00, BIOS32 rev. 0 @ 0xf0520
apm0 at bios0: Power Management spec V1.2 (BIOS mgmt disabled)
apm0: APM power management enable: unrecognized device ID (9)
apm0: APM engage (device 1): power management disabled (1)
apm0: AC on, battery charge unknown
pcibios0 at bios0: rev 2.1 @ 0xf0000/0xd92
pcibios0: PCI IRQ Routing Table rev 1.0 @ 0xf0d10/128 (6 entries)
pcibios0: PCI Interrupt Router at 000:04:0 ("Intel 82371FB ISA" rev 0x00)
pcibios0: PCI bus #1 is the last bus
bios0: ROM list: 0xc0000/0x8000
cpu0 at mainbus0
pci0 at mainbus0 bus 0: configuration mode 1 (no bios)
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel 82443BX AGP" rev 0x03
ppb0 at pci0 dev 1 function 0 "Intel 82443BX AGP" rev 0x03
cpu0: FPU,V86,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,SER,MMX,FXSR,SSE
cpu0: disabling processor serial number
real mem = 133787648 (130652K)
avail mem = 115580928 (112872K)
using 1658 buffers containing 6791168 bytes (6632K) of memory
mainbus0 (root)
bios0 at mainbus0: AT/286+(06) BIOS, date 03/03/00, BIOS32 rev. 0 @ 0xf0520
apm0 at bios0: Power Management spec V1.2 (BIOS mgmt disabled)
apm0: APM power management enable: unrecognized device ID (9)
apm0: APM engage (device 1): power management disabled (1)
apm0: AC on, battery charge unknown
pcibios0 at bios0: rev 2.1 @ 0xf0000/0xd92
pcibios0: PCI IRQ Routing Table rev 1.0 @ 0xf0d10/128 (6 entries)
pcibios0: PCI Interrupt Router at 000:04:0 ("Intel 82371FB ISA" rev 0x00)
pcibios0: PCI bus #1 is the last bus
bios0: ROM list: 0xc0000/0x8000
cpu0 at mainbus0
pci0 at mainbus0 bus 0: configuration mode 1 (no bios)
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel 82443BX AGP" rev 0x03
ppb0 at pci0 dev 1 function 0 "Intel 82443BX AGP" rev 0x03
pci1 at ppb0 bus 1
vga1 at pci1 dev 0 function 0 "Nvidia Riva TNT" rev 0x04
wsdisplay0 at vga1: console (80x25, vt100 emulation)
wsdisplay0: screen 1-5 added (80x25, vt100 emulation)
pcib0 at pci0 dev 4 function 0 "Intel 82371AB PIIX4 ISA" rev 0x02
pciide0 at pci0 dev 4 function 1 "Intel 82371AB IDE" rev 0x01: DMA, channel 0 wired to compatibility, channel 1 wired to compatibility
wd0 at pciide0 channel 0 drive 0: <Seagate Technology 1080MB - ST31082A>
wd0: 16-sector PIO, LBA, 1032MB, 2114180 sectors
wd1 at pciide0 channel 0 drive 1: <Maxtor 6B200P0>
wd1: 16-sector PIO, LBA48, 194481MB, 398297088 sectors
wd0(pciide0:0:0): using PIO mode 4, DMA mode 2
wd1(pciide0:0:1): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 2
wd2 at pciide0 channel 1 drive 0: <Maxtor 6Y200P0>
wd2: 16-sector PIO, LBA48, 194481MB, 398297088 sectors
atapiscsi0 at pciide0 channel 1 drive 1
scsibus0 at atapiscsi0: 2 targets
cd0 at scsibus0 targ 0 lun 0: <, 52X24X52 CD-RW, 1.07> SCSI0 5/cdrom removable
wd2(pciide0:1:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 2
cd0(pciide0:1:1): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 2
uhci0 at pci0 dev 4 function 2 "Intel 82371AB USB" rev 0x01: irq 9
usb0 at uhci0: USB revision 1.0
uhub0 at usb0
uhub0: Intel UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub0: 2 ports with 2 removable, self powered
"Intel 82371AB Power Mgmt" rev 0x02 at pci0 dev 4 function 3 not configured
dc0 at pci0 dev 9 function 0 "ADMtek AN983" rev 0x11: irq 9, address 00:50:bf:fe:83:bc
ukphy0 at dc0 phy 1: Generic IEEE 802.3u media interface
ukphy0: OUI 0x000749, model 0x0001, rev. 1
isa0 at pcib0
isadma0 at isa0
pckbc0 at isa0 port 0x60/5
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
pckbc0: using irq 1 for kbd slot
wskbd0 at pckbd0 (mux 1 ignored for console): console keyboard, using wsdisplay0
pmsi0 at pckbc0 (aux slot)
pckbc0: using irq 12 for aux slot
wsmouse0 at pmsi0 mux 0
pcppi0 at isa0 port 0x61
midi0 at pcppi0: <PC speaker>
sysbeep0 at pcppi0
lpt0 at isa0 port 0x378/4 irq 7
lm0 at isa0 port 0x290/8: W83781D
npx0 at isa0 port 0xf0/16: using exception 16
pccom0 at isa0 port 0x3f8/8 irq 4: ns16550a, 16 byte fifo
pccom1 at isa0 port 0x2f8/8 irq 3: ns16550a, 16 byte fifo
fdc0 at isa0 port 0x3f0/6 irq 6 drq 2
fd0 at fdc0 drive 0: 1.44MB 80 cyl, 2 head, 18 sec
isapnp0 at isa0 port 0x279: read port 0x203
sb1 at isapnp0 "Creative SB AWE64 PnP, CTL0042, , Audio" port 0x220/16,0x330/2,0x388/4 irq 5 drq 1,5: dsp v4.16
midi1 at sb1: <SB MPU-401 UART>
audio0 at sb1
opl0 at sb1: model OPL3