[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

HP DL145 G2, new Opteron/nForce4 based server - mpt(4) problem



We recently got a bunch of the new HP DL145 G2 servers.
In a rather retarded move HP decided that these generation 2 of the excellent 
DL145 series servers should be implemented on top of Nvidias nForce 4 chipset 
instead of as with the first generation which used the reference AMD chipset.

So I tried installing latest snapshot on one of the DL145 G2s.
The resulting dmesg is below.
These DL145s have got some sort of mpt(4) in them however it is not at all 
recognized in the dmesg, hence I can't install OBSD.
Now even if the mpt chipset was a new one that wasn't recognized it should 
still turn up in dmesg as an "unconfigured" device, right?
The funny thing is it doesn't.
I'd file a PR but I have this intense feeling I've missed something painfully 
obvious so I'm trying misc first.
Could it be that the mpt is hiding behind some funny PCI bridge or PCI riser 
board that is not supported?


Regards
Johan M:son


OpenBSD 3.7-current (RAMDISK_CD) #406: Tue Jul 12 13:28:26 MDT 2005
    deraadt_(_at_)_amd64_(_dot_)_openbsd_(_dot_)_org:/usr/src/sys/arch/amd64/compile/RAMDISK_CD
real mem = 1072406528 (1047272K)
avail mem = 909205504 (887896K)
using 22937 buffers containing 107450368 bytes (104932K) of memory
mainbus0 (root)
cpu0 at mainbus0: (uniprocessor)
cpu0: AMD Opteron(tm) Processor 246, 2009.49 MHz
cpu0: 
FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,MMX,FXSR,SSE,SSE2,NXE,MMXX,FFXSR,LONG,3DNOW2,3DNOW
cpu0: 64KB 64b/line 2-way I-cache, 64KB 64b/line 2-way D-cache, 1MB 64b/line 
16-way L2 cache
cpu0: ITLB 32 4KB entries fully associative, 8 4MB entries fully associative
cpu0: DTLB 32 4KB entries fully associative, 8 4MB entries fully associative
pci0 at mainbus0 bus 0: configuration mode 1
"Nvidia nForce4 DDR" rev 0xa3 at pci0 dev 0 function 0 not configured
"Nvidia nForce4 ISA" rev 0xa3 at pci0 dev 1 function 0 not configured
"Nvidia nForce4 SMBus" rev 0xa2 at pci0 dev 1 function 1 not configured
ohci0 at pci0 dev 2 function 0 "Nvidia nForce4 USB" rev 0xa2: irq 10, version 
1.0, legacy support
usb0 at ohci0: USB revision 1.0
uhub0 at usb0
uhub0: Nvidia OHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub0: 4 ports with 4 removable, self powered
ehci0 at pci0 dev 2 function 1 "Nvidia nForce4 USB" rev 0xa3: irq 11
ehci0: timed out waiting for BIOS
usb1 at ehci0: USB revision 2.0
uhub1 at usb1
uhub1: Nvidia EHCI root hub, class 9/0, rev 2.00/1.00, addr 1
uhub1: 4 ports with 4 removable, self powered
pciide0 at pci0 dev 6 function 0 "Nvidia nForce4 IDE" rev 0xa2: DMA, channel 0 
configured to compatibility, channel 1 configured to compatibility
pciide0: channel 0 disabled (no drives)
pciide0: channel 1 disabled (no drives)
pciide1 at pci0 dev 8 function 0 "Nvidia nForce4 SATA 2" rev 0xa3: DMA 
(unsupported), channel 0 wired to native-PCI, channel 1 wired to native-PCI
pciide1: using irq 10 for native-PCI interrupt
pciide1: channel 0 ignored (not responding; disabled or no drives?)
pciide1: channel 1 ignored (not responding; disabled or no drives?)
ppb0 at pci0 dev 9 function 0 "Nvidia nForce4 PCI-PCI" rev 0xa2
pci1 at ppb0 bus 1
vga1 at pci1 dev 5 function 0 "Nvidia GeForce2 MX" rev 0xb2
wsdisplay0 at vga1 mux 1: console (80x25, vt100 emulation)
ppb1 at pci0 dev 12 function 0 "Nvidia nForce4 PCIE" rev 0xa3
pci2 at ppb1 bus 2
bge0 at pci2 dev 0 function 0 "Broadcom BCM5721" rev 0x11, BCM5750 B1 
(0x4101): irq 11 address 00:13:21:b5:53:b6
brgphy0 at bge0 phy 1: BCM5750 10/100/1000baseT PHY, rev. 0
ppb2 at pci0 dev 13 function 0 "Nvidia nForce4 PCIE" rev 0xa3
pci3 at ppb2 bus 3
bge1 at pci3 dev 0 function 0 "Broadcom BCM5721" rev 0x11, BCM5750 B1 
(0x4101): irq 10 address 00:13:21:b5:53:b7
brgphy1 at bge1 phy 1: BCM5750 10/100/1000baseT PHY, rev. 0
ppb3 at pci0 dev 14 function 0 "Nvidia nForce4 PCIE" rev 0xa3
pci4 at ppb3 bus 4
pchb0 at pci0 dev 24 function 0 "AMD AMD64 HyperTransport" rev 0x00
pchb1 at pci0 dev 24 function 1 "AMD AMD64 Address Map" rev 0x00
pchb2 at pci0 dev 24 function 2 "AMD AMD64 DRAM Cfg" rev 0x00
pchb3 at pci0 dev 24 function 3 "AMD AMD64 Misc Cfg" rev 0x00
isa0 at mainbus0
com0 at isa0 port 0x3f8/8 irq 4: ns16550a, 16 byte fifo
pckbc0 at isa0 port 0x60/5
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
pckbc0: using irq 1 for kbd slot
wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
rd0: fixed, 3584 blocks
root on rd0a
rootdev=0x1100 rrootdev=0x2f00 rawdev=0x2f02
umass0 at uhub0 port 3 configuration 1 interface 0
umass0: TEAC USB CD-ROM 210PU, rev 1.10/1.36, addr 2
umass0: using ATAPI over Bulk-Only
scsibus0 at umass0: 2 targets
cd0 at scsibus0 targ 1 lun 0: <TEAC, CD-210PU, 10A6> SCSI0 5/cdrom removable



Visit your host, monkey.org