[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: problem booting amd64 w/ 3.6



Hi Jared,

On Wed, 11.05.2005 at 15:17:38 -0600, jared r r spiegel <jrrs_(_at_)_ice-nine_(_dot_)_org> wrote:
>   does the tyan k8s have bios console redirect?

yes, but that doesn't seem to work too well, but anyway, there's a new
dmesg with the official 3.7 CD:

---------------------------------- cut
probing: pc0 com0 com1 mem[639K 511M a20=on]
disk: fd0 hd0+* cd0
>> OpenBSD/amd64 CDBOOT 1.00
boot> set tty com0
switching console to com0
boot> boot /3.7/amd64/bsd.rd
booting cd0a:/3.7/amd64/bsd.rd: 1379344+292358+2203560+0+467976 [80+154128+89637]=0x860f90
entry point at 0x1001e0 [7205c766, 34000004, 24448b12, f480a304]
Copyright (c) 1982, 1986, 1989, 1991, 1993
	The Regents of the University of California.  All rights reserved.
Copyright (c) 1995-2005 OpenBSD. All rights reserved.  http://www.OpenBSD.org   

OpenBSD 3.7 (RAMDISK_CD) #284: Sun Mar 20 01:02:23 MST 2005                     
    deraadt_(_at_)_amd64_(_dot_)_openbsd_(_dot_)_org:/usr/src/sys/arch/amd64/compile/RAMDISK_CD        
real mem = 536473600 (523900K)                                                  
avail mem = 449794048 (439252K)                                                 
using 13148 buffers containing 53854208 bytes (52592K) of memory                
mainbus0 (root)                                                                 
cpu0 at mainbus0: (uniprocessor)                                                
cpu0: AMD Opteron(tm) Processor 146, 2004.80 MHz                               
cpu0: FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,MMX,FXSR,SSE,SSE2,NXE,MMXX,LONG,3DNOW2,3DNOW
cpu0: 64KB 64b/line 2-way I-cache, 64KB 64b/line 2-way D-cache, 1MB 64b/line 16-way L2 cache 
cpu0: ITLB 32 4KB entries fully associative, 8 4MB entries fully associative
cpu0: DTLB 32 4KB entries fully associative, 8 4MB entries fully associative
pci0 at mainbus0 bus 0: configuration mode 1
ppb0 at pci0 dev 6 function 0 "AMD 8111 PCI-PCI" rev 0x07
pci1 at ppb0 bus 1
ohci0 at pci1 dev 0 function 0 "AMD 8111 USB" rev 0x0b: irq 9, version 1.0, legacy support
usb0 at ohci0: USB revision 1.0
uhub0 at usb0
uhub0: AMD OHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub0: 3 ports with 3 removable, self powered
ohci1 at pci1 dev 0 function 1 "AMD 8111 USB" rev 0x0b: irq 9, version 1.0, legacy support
usb1 at ohci1: USB revision 1.0
uhub1 at usb1
uhub1: AMD OHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub1: 3 ports with 3 removable, self powered
mpt0 at pci1 dev 9 function 0 "Symbios Logic 53c1030" rev 0x07: irq 10
mpt0: IM support: 6
scsibus0 at mpt0: 16 targets
sd0 at scsibus0 targ 0 lun 0: <FUJITSU, MAT3073NC, 0107> SCSI3 0/direct fixed
sd0: 70136MB, 78753 cyl, 2 head, 911 sec, 512 bytes/sec, 143638992 sec total
mpt0: target 0 Synchronous at 160MHz width 16bit offset 127 QAS 1 DT 1 IU 1
vga1 at pci1 dev 11 function 0 "ATI Rage XL" rev 0x27
wsdisplay0 at vga1: console (80x25, vt100 emulation)
bge0 at pci1 dev 13 function 0 "Broadcom BCM5705" rev 0x03, BCM5705 A3 (0x3003): irq 9 address 00:e0:81:64:6f:97
brgphy0 at bge0 phy 1: BCM5705 10/100/1000baseT PHY, rev. 2
bge1 at pci1 dev 14 function 0 "Broadcom BCM5705" rev 0x00, BCM5705 A3 (0x3003): irq 10bge1: firmware handshake timed out
bge1: RX CPU self-diagnostics failed!
bge1: chip initialization failed
"AMD AMD8111 LPC" rev 0x05 at pci0 dev 7 function 0 not configured
pciide0 at pci0 dev 7 function 1 "AMD 8111 IDE" rev 0x03: DMA, channel 0 configured to compatibility, channel 1 configured to compatibility
pciide0: channel 0 disabled (no drives)
atapiscsi0 at pciide0 channel 1 drive 0
scsibus1 at atapiscsi0: 2 targets
cd0 at scsibus1 targ 0 lun 0: <TOSHIBA, DVD-ROM SD-M1912, TM00> SCSI0 5/cdrom removable
cd0(pciide0:1:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 2
"AMD 8111 SMBus" rev 0x02 at pci0 dev 7 function 2 not configured
"AMD 8111 ACPI" rev 0x05 at pci0 dev 7 function 3 not configured
pchb0 at pci0 dev 24 function 0 "AMD AMD64 HyperTransport" rev 0x00
pchb1 at pci0 dev 24 function 1 "AMD AMD64 Address Map" rev 0x00
pchb2 at pci0 dev 24 function 2 "AMD AMD64 DRAM Cfg" rev 0x00
pchb3 at pci0 dev 24 function 3 "AMD AMD64 Misc Cfg" rev 0x00
isa0 at mainbus0
com0 at isa0 port 0x3f8/8 irq 4: ns16550a, 16 byte fifo
com0: console
com1 at isa0 port 0x2f8/8 irq 3: ns16550a, 16 byte fifo
pckbc0 at isa0 port 0x60/5
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
pckbc0: using irq 1 for kbd slot
wskbd0 at pckbd0 (mux 1 ignored for console): console keyboard, using wsdisplay0
uvm_fault(0xffffffff808ff6c0, 0x10000, 0, 1) -> e
fatal page fault in supervisor mode
trap type 6 code 0 rip ffffffff8023070e cs 8 rflags 10246 cr2  10000 cpl 7 rsp ffffffff8092bdd8

The operating system has halted.
Please press any key to reboot.

---------------------------------- cut

This is all I get...

If anyone would like to help me debug, or direct me to try something
else, I'm all ears. If I pull the LSI card and install an IDE drive,
the box installs and boots with no problems, but I didn't check any
of the NICs yet, so there might be more problems lurking...



Best,
--Toni++