[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Sound auvia (VIA VT8233 AC97)



Hi,

$ cat /var/run/dmesg.boot

+-----------------------------------------------------------------+
OpenBSD 3.6 (GENERIC) #59: Fri Sep 17 12:32:57 MDT 2004
    deraadt_(_at_)_i386_(_dot_)_openbsd_(_dot_)_org:/usr/src/sys/arch/i386/compile/GENERIC
.
.
.
auvia0 at pci0 dev 17 function 5 "VIA VT8233 AC97" rev 0x50: irq 5
ac97: codec id 0x41445370 (Analog Devices AD1981)
ac97: codec features headphone, 20 bit DAC, No 3D Stereo
audio0 at auvia0
+-----------------------------------------------------------------+

$ audioctl -a

+-----------------------------------------------------------------+
name=VIA VT8233
version=
config=auvia
encodings=ulinear:8,mulaw:8*,alaw:8*,slinear:8*,slinear_le:16,
	ulinear_le:16*,slinear_be:16*,ulinear_be:16*
properties=full_duplex,mmap,independent
full_duplex=0
fullduplex=0
blocksize=384
hiwat=170
lowat=127
monitor_gain=0
mode=
play.rate=8000
play.channels=1
play.precision=8
play.encoding=mulaw
play.gain=127
play.balance=32
play.port=0x0
play.avail_ports=0x0
play.seek=0
play.samples=0
play.eof=0
play.pause=0
play.error=0
play.waiting=0
play.open=0
play.active=0
play.buffer_size=65536
record.rate=8000
record.channels=1
record.precision=8
record.encoding=mulaw
record.gain=191
record.balance=32
record.port=0x1
record.avail_ports=0x7
record.seek=0
record.samples=0
record.eof=0
record.pause=0
record.error=0
record.waiting=0
record.open=0
record.active=0
record.buffer_size=65536
record.errors=0
+-----------------------------------------------------------------+

$ cat file > /dev/audio0

unfortunately, there's no output.  Does anybody know why?  What should
I do?

Motherboard: ASUS A7V8X-X

Thanks in advance.

L.



Visit your host, monkey.org