[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

le: device timeout



Hi llist,

I am experiencing device timeouts with the le(4) device.
I have a P4 machine with 4 AT-2700FX nics. I am bridging between le2 and 
le4.
As soon as i create traffic across the bridge, i get device timeouts.
Searching the archive and google did not bring up anything useful, only 
some old posts about le timeouts on sparc.

I am attaching dmesg. I hope that someone can help, the nics are not 
usable at the moment.

Kind regards,

	Heinrich Rebehn
	University of Bremen
OpenBSD 3.6-stable (GENERIC.MP) #0: Thu Feb 10 12:58:40 CET 2005
    root_(_at_)_ant2005_(_dot_)_ant_(_dot_)_uni-bremen_(_dot_)_de:/usr/src/sys/arch/i386/compile/GENERIC.MP
cpu0: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.60GHz ("GenuineIntel" 686-class) 2.61 GHz
cpu0: FPU,V86,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,SBF,CNXT-ID
real mem  = 1072472064 (1047336K)
avail mem = 971943936 (949164K)
using 4278 buffers containing 53727232 bytes (52468K) of memory
mainbus0 (root)
bios0 at mainbus0: AT/286+(00) BIOS, date 12/12/03, BIOS32 rev. 0 @ 0xf0010
apm0 at bios0: Power Management spec V1.2
apm0: AC on, battery charge unknown
pcibios0 at bios0: rev 2.1 @ 0xf0000/0x10000
pcibios0: PCI IRQ Routing Table rev 1.0 @ 0xf5100/256 (14 entries)
pcibios0: PCI Interrupt Router at 000:31:0 ("Intel 82801EB/ER LPC" rev 0x00)
pcibios0: PCI bus #2 is the last bus
bios0: ROM list: 0xc0000/0xc000
mainbus0: Intel MP Specification (Version 1.4) (ASUSTek              )
cpu0 at mainbus0: apid 0 (boot processor)
cpu0: apic clock running at 200 MHz
mainbus0: bus 0 is type PCI   
mainbus0: bus 1 is type PCI   
mainbus0: bus 2 is type PCI   
mainbus0: bus 3 is type ISA   
ioapic0 at mainbus0: apid 2 pa 0xfec00000, version 20, 24 pins
pci0 at mainbus0 bus 0: configuration mode 1 (no bios)
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel 82865G/PE/P CPU-I/0-1" rev 0x02
ppb0 at pci0 dev 1 function 0 "Intel 82865G/PE/P CPU-AGP" rev 0x02
pci1 at ppb0 bus 1
vga1 at pci1 dev 0 function 0 "ATI Rage 128 Pro TF" rev 0x00
wsdisplay0 at vga1: console (80x25, vt100 emulation)
wsdisplay0: screen 1-5 added (80x25, vt100 emulation)
ppb1 at pci0 dev 30 function 0 "Intel 82801BA AGP" rev 0xc2
pci2 at ppb1 bus 2
skc0 at pci2 dev 5 function 0 "3Com 3c940" rev 0x12: apic 2 int 22 (irq 5)
skc0: 3Com Gigabit LOM (3C940)
sk0 at skc0 port A: address 00:0c:6e:d8:b0:d8
eephy0 at sk0 phy 0: Marvell 88E1000* Gigabit PHY
le1 at pci2 dev 10 function 0 "AMD 79c970 PCnet-PCI" rev 0x36: apic 2 int 22 (irq 5)
le1: address 00:30:84:71:64:63
le1: 8 receive buffers, 2 transmit buffers
le2 at pci2 dev 11 function 0 "AMD 79c970 PCnet-PCI" rev 0x36: apic 2 int 23 (irq 5)
le2: address 00:30:84:70:76:65
le2: 8 receive buffers, 2 transmit buffers
le3 at pci2 dev 12 function 0 "AMD 79c970 PCnet-PCI" rev 0x36: apic 2 int 20 (irq 11)
le3: address 00:30:84:71:66:42
le3: 8 receive buffers, 2 transmit buffers
le4 at pci2 dev 13 function 0 "AMD 79c970 PCnet-PCI" rev 0x36: apic 2 int 21 (irq 10)
le4: address 00:30:84:71:66:4f
le4: 8 receive buffers, 2 transmit buffers
ichpcib0 at pci0 dev 31 function 0 "Intel 82801EB/ER LPC" rev 0x02
pciide0 at pci0 dev 31 function 1 "Intel 82801EB/ER IDE" rev 0x02: DMA, channel 0 configured to compatibility, channel 1 configured to compatibility
wd0 at pciide0 channel 0 drive 0: <ST340014A>
wd0: 16-sector PIO, LBA48, 38166MB, 78165360 sectors
wd0(pciide0:0:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 5
atapiscsi0 at pciide0 channel 1 drive 0
scsibus0 at atapiscsi0: 2 targets
cd0 at scsibus0 targ 0 lun 0: <HL-DT-ST, DVD-ROM GDR8162B, 0015> SCSI0 5/cdrom removable
cd0(pciide0:1:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 2
"Intel 82801EB/ER SMBus" rev 0x02 at pci0 dev 31 function 3 not configured
isa0 at ichpcib0
isadma0 at isa0
pckbc0 at isa0 port 0x60/5
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
pckbc0: using irq 1 for kbd slot
wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
pcppi0 at isa0 port 0x61
midi0 at pcppi0: <PC speaker>
sysbeep0 at pcppi0
lpt0 at isa0 port 0x378/4 irq 7
lm0 at isa0 port 0x290/8: W83627THF
npx0 at isa0 port 0xf0/16: using exception 16
pccom0 at isa0 port 0x3f8/8 irq 4: ns16550a, 16 byte fifo
pccom1 at isa0 port 0x2f8/8 irq 3: ns16550a, 16 byte fifo
fdc0 at isa0 port 0x3f0/6 irq 6 drq 2
fd0 at fdc0 drive 0: 1.44MB 80 cyl, 2 head, 18 sec
biomask 0 netmask 0 ttymask 0
pctr: user-level cycle counter enabled
dkcsum: wd0 matched BIOS disk 80
root on wd0a
rootdev=0x0 rrootdev=0x300 rawdev=0x302
syncing disks... OpenBSD 3.6-stable (GENERIC.MP) #0: Thu Feb 10 12:58:40 CET 2005
    root_(_at_)_ant2005_(_dot_)_ant_(_dot_)_uni-bremen_(_dot_)_de:/usr/src/sys/arch/i386/compile/GENERIC.MP
cpu0: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.60GHz ("GenuineIntel" 686-class) 2.61 GHz
cpu0: FPU,V86,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,SBF,CNXT-ID
real mem  = 1072472064 (1047336K)
avail mem = 971943936 (949164K)
using 4278 buffers containing 53727232 bytes (52468K) of memory
mainbus0 (root)
bios0 at mainbus0: AT/286+(00) BIOS, date 12/12/03, BIOS32 rev. 0 @ 0xf0010
apm0 at bios0: Power Management spec V1.2
apm0: AC on, battery charge unknown
pcibios0 at bios0: rev 2.1 @ 0xf0000/0x10000
pcibios0: PCI IRQ Routing Table rev 1.0 @ 0xf5100/256 (14 entries)
pcibios0: PCI Interrupt Router at 000:31:0 ("Intel 82801EB/ER LPC" rev 0x00)
pcibios0: PCI bus #2 is the last bus
bios0: ROM list: 0xc0000/0xc000
mainbus0: Intel MP Specification (Version 1.4) (ASUSTek              )
cpu0 at mainbus0: apid 0 (boot processor)
cpu0: apic clock running at 200 MHz
mainbus0: bus 0 is type PCI   
mainbus0: bus 1 is type PCI   
mainbus0: bus 2 is type PCI   
mainbus0: bus 3 is type ISA   
ioapic0 at mainbus0: apid 2 pa 0xfec00000, version 20, 24 pins
pci0 at mainbus0 bus 0: configuration mode 1 (no bios)
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel 82865G/PE/P CPU-I/0-1" rev 0x02
ppb0 at pci0 dev 1 function 0 "Intel 82865G/PE/P CPU-AGP" rev 0x02
pci1 at ppb0 bus 1
vga1 at pci1 dev 0 function 0 "ATI Rage 128 Pro TF" rev 0x00
wsdisplay0 at vga1: console (80x25, vt100 emulation)
wsdisplay0: screen 1-5 added (80x25, vt100 emulation)
ppb1 at pci0 dev 30 function 0 "Intel 82801BA AGP" rev 0xc2
pci2 at ppb1 bus 2
skc0 at pci2 dev 5 function 0 "3Com 3c940" rev 0x12: apic 2 int 22 (irq 5)
skc0: 3Com Gigabit LOM (3C940)
sk0 at skc0 port A: address 00:0c:6e:d8:b0:d8
eephy0 at sk0 phy 0: Marvell 88E1000* Gigabit PHY
le1 at pci2 dev 10 function 0 "AMD 79c970 PCnet-PCI" rev 0x36: apic 2 int 22 (irq 5)
le1: address 00:30:84:71:64:63
le1: 8 receive buffers, 2 transmit buffers
le2 at pci2 dev 11 function 0 "AMD 79c970 PCnet-PCI" rev 0x36: apic 2 int 23 (irq 5)
le2: address 00:30:84:70:76:65
le2: 8 receive buffers, 2 transmit buffers
le3 at pci2 dev 12 function 0 "AMD 79c970 PCnet-PCI" rev 0x36: apic 2 int 20 (irq 11)
le3: address 00:30:84:71:66:42
le3: 8 receive buffers, 2 transmit buffers
le4 at pci2 dev 13 function 0 "AMD 79c970 PCnet-PCI" rev 0x36: apic 2 int 21 (irq 10)
le4: address 00:30:84:71:66:4f
le4: 8 receive buffers, 2 transmit buffers
ichpcib0 at pci0 dev 31 function 0 "Intel 82801EB/ER LPC" rev 0x02
pciide0 at pci0 dev 31 function 1 "Intel 82801EB/ER IDE" rev 0x02: DMA, channel 0 configured to compatibility, channel 1 configured to compatibility
wd0 at pciide0 channel 0 drive 0: <ST340014A>
wd0: 16-sector PIO, LBA48, 38166MB, 78165360 sectors
wd0(pciide0:0:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 5
atapiscsi0 at pciide0 channel 1 drive 0
scsibus0 at atapiscsi0: 2 targets
cd0 at scsibus0 targ 0 lun 0: <HL-DT-ST, DVD-ROM GDR8162B, 0015> SCSI0 5/cdrom removable
cd0(pciide0:1:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 2
"Intel 82801EB/ER SMBus" rev 0x02 at pci0 dev 31 function 3 not configured
isa0 at ichpcib0
isadma0 at isa0
pckbc0 at isa0 port 0x60/5
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
pckbc0: using irq 1 for kbd slot
wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
pcppi0 at isa0 port 0x61
midi0 at pcppi0: <PC speaker>
sysbeep0 at pcppi0
lpt0 at isa0 port 0x378/4 irq 7
lm0 at isa0 port 0x290/8: W83627THF
npx0 at isa0 port 0xf0/16: using exception 16
pccom0 at isa0 port 0x3f8/8 irq 4: ns16550a, 16 byte fifo
pccom1 at isa0 port 0x2f8/8 irq 3: ns16550a, 16 byte fifo
fdc0 at isa0 port 0x3f0/6 irq 6 drq 2
fd0 at fdc0 drive 0: 1.44MB 80 cyl, 2 head, 18 sec
biomask 0 netmask 0 ttymask 0
pctr: user-level cycle counter enabled
dkcsum: wd0 matched BIOS disk 80
root on wd0a
rootdev=0x0 rrootdev=0x300 rawdev=0x302
syncing disks... OpenBSD 3.6-stable (GENERIC.MP) #0: Thu Feb 10 12:58:40 CET 2005
    root_(_at_)_ant2005_(_dot_)_ant_(_dot_)_uni-bremen_(_dot_)_de:/usr/src/sys/arch/i386/compile/GENERIC.MP
cpu0: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.60GHz ("GenuineIntel" 686-class) 2.61 GHz
cpu0: FPU,V86,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,SBF,CNXT-ID
real mem  = 1072472064 (1047336K)
avail mem = 971943936 (949164K)
using 4278 buffers containing 53727232 bytes (52468K) of memory
mainbus0 (root)
bios0 at mainbus0: AT/286+(00) BIOS, date 12/12/03, BIOS32 rev. 0 @ 0xf0010
apm0 at bios0: Power Management spec V1.2
apm0: AC on, battery charge unknown
pcibios0 at bios0: rev 2.1 @ 0xf0000/0x10000
pcibios0: PCI IRQ Routing Table rev 1.0 @ 0xf5100/256 (14 entries)
pcibios0: PCI Interrupt Router at 000:31:0 ("Intel 82801EB/ER LPC" rev 0x00)
pcibios0: PCI bus #2 is the last bus
bios0: ROM list: 0xc0000/0xc000
mainbus0: Intel MP Specification (Version 1.4) (ASUSTek              )
cpu0 at mainbus0: apid 0 (boot processor)
cpu0: apic clock running at 200 MHz
mainbus0: bus 0 is type PCI   
mainbus0: bus 1 is type PCI   
mainbus0: bus 2 is type PCI   
mainbus0: bus 3 is type ISA   
ioapic0 at mainbus0: apid 2 pa 0xfec00000, version 20, 24 pins
pci0 at mainbus0 bus 0: configuration mode 1 (no bios)
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel 82865G/PE/P CPU-I/0-1" rev 0x02
ppb0 at pci0 dev 1 function 0 "Intel 82865G/PE/P CPU-AGP" rev 0x02
pci1 at ppb0 bus 1
vga1 at pci1 dev 0 function 0 "ATI Rage 128 Pro TF" rev 0x00
wsdisplay0 at vga1: console (80x25, vt100 emulation)
wsdisplay0: screen 1-5 added (80x25, vt100 emulation)
ppb1 at pci0 dev 30 function 0 "Intel 82801BA AGP" rev 0xc2
pci2 at ppb1 bus 2
skc0 at pci2 dev 5 function 0 "3Com 3c940" rev 0x12: apic 2 int 22 (irq 5)
skc0: 3Com Gigabit LOM (3C940)
sk0 at skc0 port A: address 00:0c:6e:d8:b0:d8
eephy0 at sk0 phy 0: Marvell 88E1000* Gigabit PHY
le1 at pci2 dev 10 function 0 "AMD 79c970 PCnet-PCI" rev 0x36: apic 2 int 22 (irq 5)
le1: address 00:30:84:71:64:63
le1: 8 receive buffers, 2 transmit buffers
le2 at pci2 dev 11 function 0 "AMD 79c970 PCnet-PCI" rev 0x36: apic 2 int 23 (irq 5)
le2: address 00:30:84:70:76:65
le2: 8 receive buffers, 2 transmit buffers
le3 at pci2 dev 12 function 0 "AMD 79c970 PCnet-PCI" rev 0x36: apic 2 int 20 (irq 11)
le3: address 00:30:84:71:66:42
le3: 8 receive buffers, 2 transmit buffers
le4 at pci2 dev 13 function 0 "AMD 79c970 PCnet-PCI" rev 0x36: apic 2 int 21 (irq 10)
le4: address 00:30:84:71:66:4f
le4: 8 receive buffers, 2 transmit buffers
ichpcib0 at pci0 dev 31 function 0 "Intel 82801EB/ER LPC" rev 0x02
pciide0 at pci0 dev 31 function 1 "Intel 82801EB/ER IDE" rev 0x02: DMA, channel 0 configured to compatibility, channel 1 configured to compatibility
wd0 at pciide0 channel 0 drive 0: <ST340014A>
wd0: 16-sector PIO, LBA48, 38166MB, 78165360 sectors
wd0(pciide0:0:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 5
atapiscsi0 at pciide0 channel 1 drive 0
scsibus0 at atapiscsi0: 2 targets
cd0 at scsibus0 targ 0 lun 0: <HL-DT-ST, DVD-ROM GDR8162B, 0015> SCSI0 5/cdrom removable
cd0(pciide0:1:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 2
"Intel 82801EB/ER SMBus" rev 0x02 at pci0 dev 31 function 3 not configured
isa0 at ichpcib0
isadma0 at isa0
pckbc0 at isa0 port 0x60/5
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
pckbc0: using irq 1 for kbd slot
wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
pcppi0 at isa0 port 0x61
midi0 at pcppi0: <PC speaker>
sysbeep0 at pcppi0
lpt0 at isa0 port 0x378/4 irq 7
lm0 at isa0 port 0x290/8: W83627THF
npx0 at isa0 port 0xf0/16: using exception 16
pccom0 at isa0 port 0x3f8/8 irq 4: ns16550a, 16 byte fifo
pccom1 at isa0 port 0x2f8/8 irq 3: ns16550a, 16 byte fifo
fdc0 at isa0 port 0x3f0/6 irq 6 drq 2
fd0 at fdc0 drive 0: 1.44MB 80 cyl, 2 head, 18 sec
biomask 0 netmask 0 ttymask 0
pctr: user-level cycle counter enabled
dkcsum: wd0 matched BIOS disk 80
root on wd0a
rootdev=0x0 rrootdev=0x300 rawdev=0x302
le1: device timeout
le2: transmitter disabled
le4: device timeout