[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

[OT] problem using cu and tip



[I sent this once already, but it didn't get through ...]

I am in the process of setting up a fax server on my OpenBSD box, I
found a secondhand ISA hardware modem (see dmesg), installed the HylaFax
package, I tried to find out the capabilities of the modem using cu ...

dopey:jakob {194} sudo cu -hl cua00
Connected

And it stays there, no input possible, except ~?, ~. and friends.  I
hoped to be able to ask it nicely

at+fclass=?

and to receive a useful response, but nothing at all.  I tried tip
(after having read /etc/remote and remote(5) trying to understand), but
it always asks for a phone number that I don't know where to put ....


So, is it the modem? Is it my stupdity (you are not obliged to answer this positively)? Is it something else? Please don't tell me to rtfm, I have done this all night long ...


Thanks for your input, Jakob.


OpenBSD 3.6 (GENERIC) #59: Fri Sep 17 12:32:57 MDT 2004 deraadt_(_at_)_i386_(_dot_)_openbsd_(_dot_)_org:/usr/src/sys/arch/i386/compile/GENERIC cpu0: Intel Pentium (P54C) ("GenuineIntel" 586-class) 75 MHz cpu0: FPU,V86,DE,PSE,TSC,MSR,MCE,CX8 cpu0: F00F bug workaround installed real mem = 33136640 (32360K) avail mem = 22245376 (21724K) using 430 buffers containing 1761280 bytes (1720K) of memory mainbus0 (root) bios0 at mainbus0: AT/286+(45) BIOS, date 04/09/97 apm0 at bios0: Power Management spec V1.1 (BIOS mgmt disabled) apm0: APM power management enable: unrecognized device ID (9) apm0: APM engage (device 1): power management disabled (1) apm0: AC on, battery charge unknown pcibios at bios0 function 0x1a not configured bios0: ROM list: 0xc0000/0x8000 cpu0 at mainbus0 pci0 at mainbus0 bus 0: configuration mode 1 (bios) "Compaq Triflex PCI" rev 0x01 at pci0 dev 0 function 0 not configured vga1 at pci0 dev 10 function 0 "Cirrus Logic CL-GD5434-8" rev 0xfc wsdisplay0 at vga1: console (80x25, vt100 emulation) wsdisplay0: screen 1-5 added (80x25, vt100 emulation) re0 at pci0 dev 13 function 0 "Realtek 8169" rev 0x10: irq 11, address 00:08:54:d1:32:11 rgephy0 at re0 phy 7: RTL8169S/8110S media interface, rev. 0 PHY re1 at pci0 dev 14 function 0 "Realtek 8169" rev 0x10: irq 11, address 00:08:54:d1:32:19 rgephy1 at re1 phy 7: RTL8169S/8110S media interface, rev. 0 PHY pcib0 at pci0 dev 15 function 0 "Compaq ISA" rev 0x02 isa0 at pcib0 isadma0 at isa0 pckbc0 at isa0 port 0x60/5 pckbd0 at pckbc0 (kbd slot) pckbc0: using irq 1 for kbd slot wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0 wdc0 at isa0 port 0x1f0/8 irq 14 wd0 at wdc0 channel 0 drive 0: <FUJITSU MPD3043AT> wd0: 16-sector PIO, LBA, 4125MB, 8448300 sectors wd0(wdc0:0:0): using BIOS timings pcppi0 at isa0 port 0x61 midi0 at pcppi0: <PC speaker> sysbeep0 at pcppi0 lpt0 at isa0 port 0x378/4 irq 7 npx0 at isa0 port 0xf0/16: using exception 16 pccom0 at isa0 port 0x3f8/8 irq 4: ns16550a, 16 byte fifo fdc0 at isa0 port 0x3f0/6 irq 6 drq 2 fd0 at fdc0 drive 0: 1.44MB 80 cyl, 2 head, 18 sec isapnp0 at isa0 port 0x279: read port 0x203 pccom3 at isapnp0 "U.S. Robotics Sportster 33600 F, USR0006, , " port 0x2f8/8 irq 3: ns16550a, 16 byte fifo biomask f765 netmask ff65 ttymask ffe7 pctr: 586-class performance counters and user-level cycle counter enabled dkcsum: wd0 matched BIOS disk 80 root on wd0a rootdev=0x0 rrootdev=0x300 rawdev=0x302