[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Intel PRO/1000MT adapter



Hi,

I have an Intel PRO/1000MT (PWLA8492MT) dual port adapter, which, according to em(4) should work with 3.4-RELEASE. The card is not detected however:

vendor "Intel", unknown product 0x1079 (class network subclass ethernet, rev 0x03) at pci0 dev 15 function 0 not configured
vendor "Intel", unknown product 0x1079 (class network subclass ethernet, rev 0x03) at pci0 dev 15 function 1 not configured

I tried adding 0x1079 to /usr/src/sys/dev/pcidevs and recompiling, the card is still not detected.

pcidevs:

product INTEL 82546EB		0x1079	PRO/1000MT (PWLA8492MT)

The card is very recent, manufacturing date is 11/14/2003. The actual controller on this 1000MT is an i82546GB which is not yet in if_em_hw.c. The entry for the i82546GB is in FreeBSD's if_em_hw.c though, so this should be a simple matter of syncing?

Attached dmesg:

OpenBSD 3.4 (GENERIC) #0: Wed Dec  3 19:37:16 CET 2003
   root_(_at_)_dvorak_(_dot_)_backup_(_dot_)_nl:/sys/arch/i386/compile/GENERIC
cpu0: Intel Pentium II ("GenuineIntel" 686-class, 512KB L2 cache) 348 MHz
cpu0: FPU,V86,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,MMX,FXSR
real mem  = 603566080 (589420K)
avail mem = 552943616 (539984K)
using 4278 buffers containing 30281728 bytes (29572K) of memory
mainbus0 (root)
bios0 at mainbus0: AT/286+(e5) BIOS, date 12/02/98, BIOS32 rev. 0 @ 0xec700
pcibios0 at bios0: rev. 2.1 @ 0xec700/0x3900
pcibios0: PCI IRQ Routing Table rev. 1.0 @ 0xf7360/128 (6 entries)
pcibios0: PCI Interrupt Router at 000:20:0 ("Intel 82371AB PIIX4 ISA" rev 0x00)
pcibios0: PCI bus #2 is the last bus
bios0: ROM list: 0xc0000/0x8000 0xc8000/0x6000 0xe0000/0x8000!
pci0 at mainbus0 bus 0: configuration mode 1 (no bios)
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel 82443BX PCI-AGP" rev 0x03
ppb0 at pci0 dev 1 function 0 "Intel 82443BX AGP" rev 0x03
pci1 at ppb0 bus 1
ppb1 at pci0 dev 13 function 0 "DEC 21152 PCI-PCI" rev 0x03
pci2 at ppb1 bus 2
siop0 at pci2 dev 4 function 0 "Symbios Logic 53c895" rev 0x02 using on-board RAM irq 11
scsibussiop0: switching to single-ended mode
0 at siop0: 16 targets
siop0: target 0 now using tagged 16 bit 20.0 MHz 15 REQ/ACK offset xfers
sd0 at scsibus0 targ 0 lun 0: <COMPAQ, DDRS-34560W, S99C> SCSI2 0/direct fixed
sd0: 4094MB, 8387 cyl, 5 head, 199 sec, 512 bytes/sec, 8386000 sec total
fxp0 at pci2 dev 5 function 0 "Intel 82557" rev 0x05: irq 10, address 00:50:8b:2e:71:df
inphy0 at fxp0 phy 1: i82555 10/100 media interface, rev. 0
vga1 at pci2 dev 6 function 0 "ATI Mach64 GV" rev 0x7a
wsdisplay0 at vga1: console (80x25, vt100 emulation)
wsdisplay0: screen 1-5 added (80x25, vt100 emulation)
"Compaq Netelligent ASMC" rev 0x00 at pci2 dev 7 function 0 not configured
vendor "Intel", unknown product 0x1079 (class network subclass ethernet, rev 0x03) at pci0 dev 15 function 0 not configured
vendor "Intel", unknown product 0x1079 (class network subclass ethernet, rev 0x03) at pci0 dev 15 function 1 not configured
pcib0 at pci0 dev 20 function 0 "Intel 82371AB PIIX4 ISA" rev 0x02
pciide0 at pci0 dev 20 function 1 "Intel 82371AB IDE" rev 0x01: DMA, channel 0 wired to compatibility, channel 1 wired to compatibility
atapiscsi0 at pciide0 channel 0 drive 0
scsibus1 at atapiscsi0: 2 targets
st0 at scsibus1 targ 0 lun 0: <Seagate, STT20000A, 8.39> SCSI2 1/sequential removable
st0: drive empty
st0(pciide0:0:0): using PIO mode 4, DMA mode 2
atapiscsi1 at pciide0 channel 1 drive 0
scsibus2 at atapiscsi1: 2 targets
cd0 at scsibus2 targ 0 lun 0: <COMPAQ, CD-ROM CR-589, GC4K> SCSI0 5/cdrom removable
cd0(pciide0:1:0): using PIO mode 4, DMA mode 2
uhci0 at pci0 dev 20 function 2 "Intel 82371AB USB" rev 0x01: irq 9
usb0 at uhci0: USB revision 1.0
uhub0 at usb0
uhub0: Intel UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub0: 2 ports with 2 removable, self powered
"Intel 82371AB Power Mgmt" rev 0x02 at pci0 dev 20 function 3 not configured
isa0 at pcib0
isadma0 at isa0
pckbc0 at isa0 port 0x60/5
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
pckbc0: using irq 1 for kbd slot
wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
pcppi0 at isa0 port 0x61
midi0 at pcppi0: <PC speaker>
sysbeep0 at pcppi0
lpt0 at isa0 port 0x378/4 irq 7
npx0 at isa0 port 0xf0/16: using exception 16
pccom0 at isa0 port 0x3f8/8 irq 4: ns16550a, 16 byte fifo
pccom1 at isa0 port 0x2f8/8 irq 3: ns16550a, 16 byte fifo
fdc0 at isa0 port 0x3f0/6 irq 6 drq 2
fd0 at fdc0 drive 0: 1.44MB 80 cyl, 2 head, 18 sec
biomask ca40 netmask ce40 ttymask cec2
pctr: 686-class user-level performance counters enabled
mtrr: Pentium Pro MTRR support
dkcsum: sd0 matched BIOS disk 80
root on sd0a
rootdev=0x400 rrootdev=0xd00 rawdev=0xd02

--
Michiel