[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Unsuported device?



Hi!

  My company bought 2 IBM xSeries 225 servers with Xeon processor and
hotswap scsi disks. I made hardware raid5 from 3 disk and 1 disk I aded
tospare disk. I tried to install OpenBSD 3.3 but the install procedure
didn't find the disk (1 logical disk made by raid) the debian llinux is
seeing that drive :((
there is the dmesg output:

OpenBSD 3.3 (RAMDISK_CD) #40: Sat Mar 29 13:33:25 MST 2003
    deraadt_(_at_)_i386_(_dot_)_openbsd_(_dot_)_org:/usr/src/sys/arch/i386/compile/RAMDISK_CD
cpu0: Intel Pentium 4 ("GenuineIntel" 686-class) 2.67 GHz
cpu0: FPU,V86,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SYS,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,MMX,FXSR,SIMD,3DNOW
real mem  = 536371200 (523800K)
avail mem = 492359680 (480820K)
using 4278 buffers containing 26923008 bytes (26292K) of memory
mainbus0 (root)
bios0 at mainbus0: AT/286+(b9) BIOS, date 03/04/03, BIOS32 rev. 0 @ 0xfad70
apm0 at bios0: Power Management spec V1.2
pcibios0 at bios0: rev. 2.1 @ 0xf0000/0xdf84
pcibios0: PCI IRQ Routing Table rev. 1.0 @ 0xfde90/240 (13 entries)
pcibios0: PCI Exclusive IRQs: 5 9 10 11
pcibios0: PCI Interrupt Router at 000:31:0 ("Intel 82371SB PCI-ISA" rev 0x00)
pcibios0: PCI bus #5 is the last bus
bios0: ROM list: 0xc0000/0x8000 0xc8000/0x1800 0xca000/0x8000
pci0 at mainbus0 bus 0: configuration mode 1 (no bios)
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 vendor "Intel", unknown product 0x2550 rev 0x03
vendor "Intel", unknown product 0x2551 (class undefined, unknown subclass 0x00, rev 0x03) at pci0 dev 0 function 1 not configured
ppb0 at pci0 dev 1 function 0 vendor "Intel", unknown product 0x2552 rev 0x03
pci1 at ppb0 bus 1
ppb1 at pci0 dev 2 function 0 vendor "Intel", unknown product 0x2553 rev 0x03
pci2 at ppb1 bus 2
"Intel P64H2 IOxAPIC" rev 0x04 at pci2 dev 28 function 0 not configured
ppb2 at pci2 dev 29 function 0 "Intel 82870P2 P64H2 PCI-PCI" rev 0x04
pci3 at ppb2 bus 3
bge0 at pci3 dev 1 function 0 "Broadcom BCM5703X" rev 0x02: irq 11: address: 00:0c:76:17:e7:8d
brgphy0 at bge0 phy 1: BCM5703 10/100/1000baseTX PHY, rev. 2
"Intel P64H2 IOxAPIC" rev 0x04 at pci2 dev 30 function 0 not configured
ppb3 at pci2 dev 31 function 0 "Intel 82870P2 P64H2 PCI-PCI" rev 0x04
pci4 at ppb3 bus 4
vendor "IBM", unknown product 0x1bd (class mass storage, subclass RAID, rev 0x00) at pci4 dev 1 function 0 not configured
vendor "Intel", unknown product 0x2554 (class undefined, unknown subclass 0x00, rev 0x03) at pci0 dev 2 function 1 not configured
uhci0 at pci0 dev 29 function 0 "Intel 82801DB USB" rev 0x02: irq 11
usb0 at uhci0: USB revision 1.0
uhub0 at usb0
uhub0: vendor 0x0000 UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub0: 2 ports with 2 removable, self powered
uhci1 at pci0 dev 29 function 1 "Intel 82801DB USB" rev 0x02: irq 5
usb1 at uhci1: USB revision 1.0
uhub1 at usb1
uhub1: vendor 0x0000 UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub1: 2 ports with 2 removable, self powered
"Intel 82801DB USB" rev 0x02 at pci0 dev 29 function 7 not configured
ppb4 at pci0 dev 30 function 0 "Intel 82801BA AGP" rev 0x82
pci5 at ppb4 bus 5
rl0 at pci5 dev 0 function 0 "Realtek 8139" rev 0x10: irq 10 address 00:50:fc:45:6b:06
rlphy0 at rl0 phy 0: RTL internal phy
vga1 at pci5 dev 1 function 0 "ATI Rage XL" rev 0x27
wsdisplay0 at vga1: console (80x25, vt100 emulation)
pcib0 at pci0 dev 31 function 0 "Intel 82801DB LPC" rev 0x02
pciide0 at pci0 dev 31 function 1 "Intel 82801DB IDE" rev 0x02: DMA, channel 0 configured to compatibility, channel 1 configured to compatibility
pciide0: channel 0 disabled (no drives)
atapiscsi0 at pciide0 channel 1 drive 0
scsibus0 at atapiscsi0: 2 targets
cd0 at scsibus0 targ 0 lun 0: <HL-DT-ST, CD-ROM GCR-8480B, 1.02> SCSI0 5/cdrom removable
cd0(pciide0:1:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 2
"Intel 82801DB SMB" rev 0x02 at pci0 dev 31 function 3 not configured
"Intel 82801DB AC97 Audio" rev 0x02 at pci0 dev 31 function 5 not configured
isa0 at pcib0
isadma0 at isa0
pckbc0 at isa0 port 0x60/5
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
pckbc0: using irq 1 for kbd slot
wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
npx0 at isa0 port 0xf0/16: using exception 16
pccom0 at isa0 port 0x3f8/8 irq 4: ns16550a, 16 byte fifo
pccom1 at isa0 port 0x2f8/8 irq 3: ns16550a, 16 byte fifo
fdc0 at isa0 port 0x3f0/6 irq 6 drq 2
fd0 at fdc0 drive 0: 1.44MB 80 cyl, 2 head, 18 sec
biomask 8860 netmask 8c60 ttymask 8c62
rd0: fixed, 3560 blocks
root on rd0a
rootdev=0x1100 rrootdev=0x2f00 rawdev=0x2f02

It is possible I can't install bsd on this hardware?!

  Best Regards
    BZG