[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

IBM eServer x305 Multi-disk Boot Problem (3.3-release)



I have an IBM eServer x305 with two IDE disks in it. In a post I
made a week or so ago, I mentioned that this machine would return

  "Using Drive: 0 Partition: 3"

So, as per FAQ 14.6, I did the following...

  1. Booted to single user mode from the CD
  2. Mounted /dev/wd0a as /mnt/root
  3. fdisk -i -f Boot.bin wd0 (answering yes to rewriting MBR)
  4. Reboot

Still, I get "Using Drive: 0 Parition: 3"

When I get to the boot prompt, I see this...

   reading boot......
   probing: pc0 com0 mem[640K 510M a20=on]
   disk: fd0 fd1 hd0 hd1
   >> OpenBSD BOOT 2.00
   boot> boot wd0a:/bsd
   booting wd0a:/bsd: open wd0a:/bsd: Invalid argument 
   failed(22). will try /bsd.old
   boot>

I know that wd0 and wd1 exist (see dmesg!)....but am at a loss as
to where the problem lies. Any help is appreciated.

- Eric

start dmesg

OpenBSD 3.3-current (RAMDISK_CD) #49: Thu Apr 17 04:33:20 MDT 2003
    deraadt_(_at_)_i386_(_dot_)_openbsd_(_dot_)_org:/usr/src/sys/arch/i386/compile/RAMDISK_CD
cpu0: Intel Pentium 4 ("GenuineIntel" 686-class) 2.40 GHz
cpu0: FPU,V86,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SYS,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,MMX,FXSR,SIMD,3DNOW
real mem  = 536330240 (523760K)
avail mem = 492302336 (480764K)
using 4278 buffers containing 26918912 bytes (26288K) of memory
mainbus0 (root)
bios0 at mainbus0: AT/286+(ff) BIOS, date 01/15/03, BIOS32 rev. 0 @ 0xf0230
pcibios0 at bios0: rev. 2.1 @ 0xf0200/0xb00
pcibios0: PCI BIOS has 8 Interrupt Routing table entries
pcibios0: no compatible PCI ICU found
pcibios0: Warning, unable to fix up PCI interrupt routing
pcibios0: PCI bus #0 is the last bus
bios0: ROM list: 0xc0000/0x8000
pci0 at mainbus0 bus 0: configuration mode 1 (no bios)
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "ServerWorks CMIC_SL Host" rev 0x32
pchb1 at pci0 dev 0 function 1 "ServerWorks CMIC_SL Host" rev 0x00
pci1 at pchb1 bus 1
vga1 at pci0 dev 3 function 0 "ATI Rage XL" rev 0x27
wsdisplay0 at vga1: console (80x25, vt100 emulation)
pcib0 at pci0 dev 15 function 0 "ServerWorks CSB5 SouthBridge" rev 0x93
pciide0 at pci0 dev 15 function 1 "ServerWorks CSB5 IDE" rev 0x93: DMA
wd0 at pciide0 channel 0 drive 0: <ST340016A>
wd0: 16-sector PIO, LBA, 38162MB, 16383 cyl, 16 head, 63 sec, 78156288 sectors
atapiscsi0 at pciide0 channel 0 drive 1
scsibus0 at atapiscsi0: 2 targets
cd0 at scsibus0 targ 0 lun 0: <LG, CD-ROM CRN-8245B, 1.16> SCSI0 5/cdrom removable
wd0(pciide0:0:0): using PIO mode 4, DMA mode 2, Ultra-DMA mode 2
cd0(pciide0:0:1): using PIO mode 4, DMA mode 2, Ultra-DMA mode 2
wd1 at pciide0 channel 1 drive 0: <IC35L120AVVA07-0>
wd1: 16-sector PIO, LBA, 114473MB, 16383 cyl, 16 head, 63 sec, 234441648 sectors
wd1(pciide0:1:0): using PIO mode 4, DMA mode 2, Ultra-DMA mode 2
ohci0 at pci0 dev 15 function 2 "ServerWorks OSB4/CSB5 USB" rev 0x05: irq 10, OHCI version 1.0, legacy support
usb0 at ohci0: USB revision 1.0
uhub0 at usb0
uhub0: vendor 0x0000 OHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub0: 2 ports with 2 removable, self powered
pchb2 at pci0 dev 15 function 3 "ServerWorks CSB5 PCI Bridge" rev 0x00
pchb3 at pci0 dev 16 function 0 "ServerWorks CIOBX2" rev 0x03
pchb4 at pci0 dev 16 function 2 "ServerWorks CIOBX2" rev 0x03
pci2 at pchb4 bus 2
bge0 at pci2 dev 4 function 0 "Broadcom BCM5703X" rev 0x02: irq 7: address: 00:02:55:b7:78:c5
brgphy0 at bge0 phy 1: BCM5703 10/100/1000baseTX PHY, rev. 2
bge1 at pci2 dev 5 function 0 "Broadcom BCM5703X" rev 0x02: irq 5: address: 00:02:55:b7:78:c6
brgphy1 at bge1 phy 1: BCM5703 10/100/1000baseTX PHY, rev. 2
isa0 at pcib0
isadma0 at isa0
pckbc0 at isa0 port 0x60/5
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
pckbc0: using irq 1 for kbd slot
wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
npx0 at isa0 port 0xf0/16: using exception 16
pccom0 at isa0 port 0x3f8/8 irq 4: ns16550a, 16 byte fifo
biomask c400 netmask c4a0 ttymask c4a2
rd0: fixed, 3560 blocks
root on rd0a
rootdev=0x1100 rrootdev=0x2f00 rawdev=0x2f02