[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Stray interrupt 15 causing system lockups



I've been attempting to setup a OpenBSD 3.1 system on a PentiumPro 200 
Dell Demension XPSPro200n system. The system ran for more than 24 hours 
and I managed to updated the source to 3.1-stable, compile a new 
kernel, system, and build  release. 

The system locked up when I attempted to "scp" my release over to my FTP 
server, Things were going along find until "scp" got to the large 
"base31.tgz file. The transfer got to about 5% and then reported that 
the transfer had "stalled". I went to another window where I had a 
shell into the system and it was locked up tight. I went to the system 
and checked the console and it had the following message on it.

Oct  3 11:25:19 shamu /bsd: stray interrupt 15

To work around the problem I ftp'ed from my OpenBSD system to my FTP 
server and uploaded the files that way. That worked fine and the system 
didn't crash even when uploading the large base31.tgz file.

"dmesg" output follows:

OpenBSD 3.1-stable (GENERIC) #0: Wed Oct  2 22:26:29 PDT 2002
    tony_(_at_)_shamu:/sys/arch/i386/compile/GENERIC
cpu0: Intel Pentium Pro ("GenuineIntel" 686-class, 256KB L2 cache) 199 
MHz
cpu0: FPU,V86,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,SYS,MTRR,PGE,MCA,CMOV
real mem  = 133804032 (130668K)
avail mem = 118435840 (115660K)
using 1658 buffers containing 6791168 bytes (6632K) of memory
mainbus0 (root)
bios0 at mainbus0: AT/286+(00) BIOS, date 12/12/96, BIOS32 rev. 0 @ 
0xfd990
pcibios0 at bios0: rev. 2.1 @ 0xf0000/0x10000
pcibios0: PCI BIOS has 6 Interrupt Routing table entries
pcibios0: PCI Interrupt Router at 000:07:0 ("Intel 82371SB PCI-ISA" rev 
0x00)
pcibios0: PCI bus #0 is the last bus
bios0: ROM list: 0xc0000/0x8000 0xc8000/0x4800 0xe9000/0x1000! 
0xea000/0x2000
pci0 at mainbus0 bus 0: configuration mode 1 (bios)
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel 82441FX" rev 0x02
pcib0 at pci0 dev 7 function 0 "Intel 82371SB PCI-ISA" rev 0x01
pciide0 at pci0 dev 7 function 1 "Intel 82371SB IDE" rev 0x00: DMA, 
channel 0 wired to compatibility, channel 1 wired to compatibility
pciide0: channel 0 ignored (disabled)
pciide0: channel 1 ignored (disabled)
vga1 at pci0 dev 11 function 0 "Matrox MGA Millenium 2064W (Storm)" rev 
0x01
wsdisplay0 at vga1: console (80x25, vt100 emulation)
wsdisplay0: screen 1-5 added (80x25, vt100 emulation)
ahc1 at pci0 dev 15 function 0 "Adaptec AHA-2940U" rev 0x00: irq 10
ahc1: Wide Channel A, SCSI Id=7, 16/255 SCBs
scsibus0 at ahc1: 16 targets
ahc1: target 0 using 16bit transfers
ahc1: target 0 synchronous at 20.0MHz, offset = 0x8
ahc1: target 0 using tagged queuing
sd0 at scsibus0 targ 0 lun 0: <WDIGTL, WDE4360-1807A1, 1.44> SCSI2 
0/direct fixed
sd0: 4095MB, 5720 cyl, 8 head, 183 sec, 512 bytes/sec, 8388314 sec total
ahc1: target 2 using 16bit transfers
ahc1: target 2 synchronous at 20.0MHz, offset = 0x8
sd1 at scsibus0 targ 2 lun 0: <IBM, DCAS-34330W, S65A> SCSI2 0/direct 
fixed
sd1: 4134MB, 8205 cyl, 6 head, 171 sec, 512 bytes/sec, 8467200 sec total
ahc1: target 5 using 8bit transfers
ahc1: target 5 synchronous at 10.0MHz, offset = 0xf
cd0 at scsibus0 targ 5 lun 0: <NEC, CD-ROM DRIVE:462, 1.14> SCSI2 
5/cdrom removable
tx0 at pci0 dev 17 function 0 "SMC 83C170 (EPIC/100)" rev 0x06: irq 9 
address 00:e0:29:24:79:1b
qsphy0 at tx0 phy 3: QS6612 10/100 media interface, rev. 1
isa0 at pcib0
isadma0 at isa0
pckbc0 at isa0 port 0x60/5
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
pckbc0: using irq 1 for kbd slot
wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
pms0 at pckbc0 (aux slot)
pckbc0: using irq 12 for aux slot
wsmouse0 at pms0 mux 0
pcppi0 at isa0 port 0x61
midi0 at pcppi0: <PC speaker>
sysbeep0 at pcppi0
lpt0 at isa0 port 0x378/4 irq 7
npx0 at isa0 port 0xf0/16: using exception 16
pccom0 at isa0 port 0x3f8/8 irq 4: ns16550a, 16 byte fifo
pccom1 at isa0 port 0x2f8/8 irq 3: ns16550a, 16 byte fifo
fdc0 at isa0 port 0x3f0/6 irq 6 drq 2
fd0 at fdc0 drive 0: 1.44MB 80 cyl, 2 head, 18 sec
isapnp0 at isa0 port 0x279: read port 0x203
sb1 at isapnp0 "Creative SB AWE32 PnP, CTL0031, , Audio" port 
0x220/16,0x330/2,0x388/4 irq 5 drq 1,5: dsp v4.13
midi1 at sb1: <SB MPU-401 UART>
audio0 at sb1
opl0 at sb1: model OPL3
midi2 at opl0: <SB Yamaha OPL3>
"Creative SB AWE32 PnP, CTL7FFF, , Reserved" at isapnp0 port 0x140/1 not 
configured
"Creative SB AWE32 PnP, CTL0021, , WaveTable" at isapnp0 port 0x620/4 
not configured
"Creative SB AWE32 PnP, CTL7001, , Game" at isapnp0 port 0x200/8 not 
configured
"Creative SB AWE32 PnP, CTL0051, , StereoEnhance" at isapnp0 port 
0x100/1 not configured
biomask 440 netmask 640 ttymask 16c2
pctr: 686-class user-level performance counters enabled
mtrr: Pentium Pro MTRR support
dkcsum: sd0 matched BIOS disk 80
dkcsum: sd1 matched BIOS disk 81
root on sd0a
rootdev=0x400 rrootdev=0xd00 rawdev=0xd02
WARNING: / was not properly unmounted

Thanks,

Tony

-- 
Anthony Schlemmer
aschlemm_(_at_)_attbi_(_dot_)_com

It is much easier to suggest solutions when you know nothing about the
problem.