[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

-Current as of July 2nd is strange when using Opera



   -Current has been stable for me, but I've noticed something in
the last day or so that's weird.  Once I run Opera 6.01, the system
has noticable delays every few seconds.  If I bring up a shell and
hold a key down this is very noticeable--after a few seonds there
is a pause of a fraction of a second and then things continue.

If I exit Opera things go back to normal.  I first noticed this when
running xmms; the horizontal scrolling of a song title jerked,
something I'd not seen before. I've tried this several times now with
the same results.  As opera is building the windows from my
previous session the system is OK, but once its up the delays
start.

Has anyone else seen this?  I'm not sure what I can include to help
out so I include the dmesg below.

--STeve Andre'

OpenBSD 3.1-current (GENERIC) #23: Tue Jul  2 16:23:37 EDT 2002
    root_(_at_)_paladin:/sys/arch/i386/compile/GENERIC
cpu0: Intel Pentium III (Tualatin) ("GenuineIntel" 686-class) 1.20 GHz
cpu0: 
FPU,V86,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,SYS,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,MMX,FXSR,SIMD
real mem  = 1072672768 (1047532K)
avail mem = 989790208 (966592K)
using 4278 buffers containing 53735424 bytes (52476K) of memory
mainbus0 (root)
bios0 at mainbus0: AT/286+(f0) BIOS, date 11/14/01, BIOS32 rev. 0 @ 0xfd7e0
apm0 at bios0: Power Management spec V1.2
apm0: battery life expectancy 95%
apm0: AC on, battery charge high
pcibios0 at bios0: rev. 2.1 @ 0xfd770/0x890
pcibios0: PCI IRQ Routing Table rev. 1.0 @ 0xfdeb0/256 (14 entries)
pcibios0: PCI Interrupt Router at 000:31:0 ("Intel 82371FB PCI-ISA" rev 0x00)
pcibios0: PCI bus #4 is the last bus
bios0: ROM list: 0xc0000/0x10000 0xd0000/0x1000 0xd1000/0x1000 0xdc000/0x4000! 
0xe0000/0x10000
pci0 at mainbus0 bus 0: configuration mode 1 (no bios)
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel 82830MP CPU to I/O Bridge 1" rev 0x02
ppb0 at pci0 dev 1 function 0 "Intel 82830MP CPU to AGP Bridge" rev 0x02
pci1 at ppb0 bus 1
vga1 at pci1 dev 0 function 0 "ATI Radeon Mobility M6 LY" rev 0x00
wsdisplay0 at vga1: console (80x25, vt100 emulation)
wsdisplay0: screen 1-5 added (80x25, vt100 emulation)
uhci0 at pci0 dev 29 function 0 "Intel 82801CA/CAM USB" rev 0x01: irq 11
usb0 at uhci0: USB revision 1.0
uhub0 at usb0
uhub0: vendor 0x0000 UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub0: 2 ports with 2 removable, self powered
uhci1 at pci0 dev 29 function 1 "Intel 82801CA/CAM USB" rev 0x01: irq 11
usb1 at uhci1: USB revision 1.0
uhub1 at usb1
uhub1: vendor 0x0000 UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub1: 2 ports with 2 removable, self powered
uhci2 at pci0 dev 29 function 2 "Intel 82801CA/CAM USB" rev 0x01: irq 11
usb2 at uhci2: USB revision 1.0
uhub2 at usb2
uhub2: vendor 0x0000 UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub2: 2 ports with 2 removable, self powered
ppb1 at pci0 dev 30 function 0 "Intel 82801BAM Hub-to-PCI" rev 0x41
pci2 at ppb1 bus 2
cbb0 at pci2 dev 0 function 0 "Ricoh 5C478 PCI-CardBus" rev 0xa0: irq 11
cbb1 at pci2 dev 0 function 1 "Ricoh 5C478 PCI-CardBus" rev 0xa0: irq 11
vendor "Ricoh", unknown product 0x522 (class serial bus, subclass Firewire, 
rev 0x00) at pci2 dev 0 function 2 not configured
fxp0 at pci2 dev 8 function 0 "Intel PRO/100 VE" rev 0x41: irq 11, address 
00:d0:59:84:26:7c
inphy0 at fxp0 phy 1: i82562ET 10/100 media interface, rev. 0
cardslot0 at cbb0 slot 0 flags 0
cardbus0 at cardslot0: bus 3 device 0 cacheline 0x0, lattimer 0xb0
pcmcia0 at cardslot0
cardslot1 at cbb1 slot 1 flags 0
cardbus1 at cardslot1: bus 4 device 0 cacheline 0x0, lattimer 0xb0
pcmcia1 at cardslot1
pcib0 at pci0 dev 31 function 0 "Intel 82801CAM LPC" rev 0x01
pciide0 at pci0 dev 31 function 1 "Intel 82801CAM IDE" rev 0x01: DMA, channel 
0 configured to compatibility, channel 1 configured to compatibility
wd0 at pciide0 channel 0 drive 0: <IC25T048ATDA05-0>
wd0: 16-sector PIO, LBA, 45780MB, 16383 cyl, 16 head, 63 sec, 93759120 sectors
wd1 at pciide0 channel 0 drive 1: <IC25N020ATCS04-0>
wd1: 16-sector PIO, LBA, 19077MB, 16383 cyl, 15 head, 63 sec, 39070080 sectors
wd0(pciide0:0:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 5
wd1(pciide0:0:1): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 5
atapiscsi0 at pciide0 channel 1 drive 0
scsibus0 at atapiscsi0: 2 targets
cd0 at scsibus0 targ 0 lun 0: <MATSHITA, UJDA720 DVD/CDRW, 1.01> SCSI0 5/cdrom 
removable
cd0(pciide0:1:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 2
"Intel 82801CA/CAM SMB" rev 0x01 at pci0 dev 31 function 3 not configured
auich0 at pci0 dev 31 function 5 "Intel 82801CA/CAM AC97 Audio" rev 0x01: irq 
11 ICH3 AC97
ac97: codec id 0x43525936 (Cirrus Logic CS4299 rev 6)
ac97: codec features headphone, 20 bit DAC, 18 bit ADC, Crystal Semi 3D
audio0 at auich0
"Intel 82801CA/CAM Modem" rev 0x01 at pci0 dev 31 function 6 not configured
isa0 at pcib0
isadma0 at isa0
pckbc0 at isa0 port 0x60/5
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
pckbc0: using irq 1 for kbd slot
wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
pms0 at pckbc0 (aux slot)
pckbc0: using irq 12 for aux slot
wsmouse0 at pms0 mux 0
pcppi0 at isa0 port 0x61
midi0 at pcppi0: <PC speaker>
sysbeep0 at pcppi0
lpt2 at isa0 port 0x3bc/4: polled
npx0 at isa0 port 0xf0/16: using exception 16
fdc0 at isa0 port 0x3f0/6 irq 6 drq 2
biomask c840 netmask c840 ttymask d842
pctr: 686-class user-level performance counters enabled
mtrr: Pentium Pro MTRR support
dkcsum: wd0 matched BIOS disk 80
dkcsum: wd1 matched BIOS disk 81
root on wd0a
rootdev=0x0 rrootdev=0x300 rawdev=0x302



Visit your host, monkey.org