[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: Install problems Dell PE 1550/1000



On Thursday 07 February 2002 10:59, you wrote:
> Expected with a Dell if you say "Yes" to "use entire disk for OpenBSD"
> question. 

Are you sure about that? That's what I do and it works without a hith. Never 
gotten the "Using Drive:0 Partition: 3" thing.
Maybe it's because I dont have the PERC "pseudo-raid" stuff in mine?

For reference I've included the dmesg from two of mine (not GENERIC kernel 
though, dont feel like rebooting production servers during business hours), 
one 2.9 and one 3.0.

Lars Hansson
OpenBSD 3.0 (DPE3) #5: Mon Jan 21 14:49:23 PHT 2002
    root_(_at_)_dpe3:/usr/src/sys/arch/i386/compile/DPE3
cpu0: Intel Pentium III (Coppermine) ("GenuineIntel" 686-class) 1 GHz
cpu0: FPU,V86,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SYS,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,SER,MMX,FXSR,SIMD
real mem  = 536395776 (523824K)
avail mem = 495194112 (483588K)
using 5689 buffers containing 26923008 bytes (26292K) of memory
mainbus0 (root)
bios0 at mainbus0: AT/286+(00) BIOS, date 08/17/01, BIOS32 rev. 0 @ 0xffe90
pcibios0 at bios0: rev. 2.1 @ 0xf0000/0x10000
pcibios0: PCI IRQ Routing Table rev. 1.0 @ 0xfc730/128 (6 entries)
pcibios0: no compatible PCI ICU found: ICU vendor 0x1166 product 0x0200
pcibios0: Warning, unable to fix up PCI interrupt routing
pcibios0: PCI bus #0 is the last bus
bios0: ROM list: 0xc0000/0x8000 0xc8000/0x6000
pci0 at mainbus0 bus 0: configuration mode 1 (no bios)
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "ServerWorks CNB20HE Host" rev 0x23
pci1 at pchb0 bus 1
pchb1 at pci0 dev 0 function 1 "ServerWorks CNB20HE Host" rev 0x01
pchb2 at pci0 dev 0 function 2 "ServerWorks I/O Bridge" rev 0x01
pci2 at pchb2 bus 1
pchb3 at pci0 dev 0 function 3 "ServerWorks I/O Bridge" rev 0x01
pci3 at pchb3 bus 2
ahc0 at pci3 dev 5 function 0 "Adaptec AIC-7899 U160" rev 0x01: irq 11
ahc0: Wide Channel A, SCSI Id=7, 16/255 SCBs
scsibus0 at ahc0: 16 targets
ahc0: target 0 using 16bit transfers
ahc0: target 0 synchronous at 40.0MHz, offset = 0x3f
sd0 at scsibus0 targ 0 lun 0: <SEAGATE, ST318305LC, 2202> SCSI3 0/direct fixed
sd0: 17366MB, 29550 cyl, 2 head, 601 sec, 512 bytes/sec, 35566478 sec total
ahc0: target 6 using 8bit transfers
ahc0: target 6 using asynchronous transfers
uk0 at scsibus0 targ 6 lun 0: <DELL, 1x3 U2W SCSI BP, 1.21> SCSI2 3/processor fixed
uk0: unknown device
ahc1 at pci3 dev 5 function 1 "Adaptec AIC-7899 U160" rev 0x01: irq 10
ahc1: Wide Channel A, SCSI Id=7, 16/255 SCBs
scsibus1 at ahc1: 16 targets
fxp0 at pci0 dev 1 function 0 "Intel 82557" rev 0x08: irq 5, address 00:06:5b:04:3f:a0
inphy0 at fxp0 phy 1: i82555 10/100 media interface, rev. 4
fxp1 at pci0 dev 2 function 0 "Intel 82557" rev 0x08: irq 7, address 00:06:5b:04:3f:a1
inphy1 at fxp1 phy 1: i82555 10/100 media interface, rev. 4
vga1 at pci0 dev 3 function 0 "ATI Rage XL" rev 0x27
wsdisplay0 at vga1: console (80x25, vt100 emulation)
wsdisplay0: screen 1-5 added (80x25, vt100 emulation)
pcib0 at pci0 dev 15 function 0 "ServerWorks ROSB4 SouthBridge" rev 0x50
pciide0 at pci0 dev 15 function 1 "ServerWorks IDE" rev 0x00: DMA (unsupported), channel 0 configured to compatibility, channel 1 configured to compatibility
atapiscsi0 at pciide0 channel 0 drive 0
scsibus2 at atapiscsi0: 2 targets
cd0 at scsibus2 targ 0 lun 0: <TEAC, CD-224E, 3.7D> SCSI0 5/cdrom removable
pciide0: channel 1 ignored (not responding; disabled or no drives?)
isa0 at pcib0
isadma0 at isa0
pckbc0 at isa0 port 0x60/5
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
pckbc0: using irq 1 for kbd slot
wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
pcppi0 at isa0 port 0x61
sysbeep0 at pcppi0
npx0 at isa0 port 0xf0/16: using exception 16
pccom0 at isa0 port 0x3f8/8 irq 4: ns16550a, 16 byte fifo
pccom0: console
fdc0 at isa0 port 0x3f0/6 irq 6 drq 2
fd0 at fdc0 drive 0: 1.44MB 80 cyl, 2 head, 18 sec
biomask 4c40 netmask 4ce0 ttymask 4ce2
pctr: 686-class user-level performance counters enabled
mtrr: Pentium Pro MTRR support
root on sd0a
rootdev=0x400 rrootdev=0xd00 rawdev=0xd02
/var: optimization changed from TIME to SPACE
/var: optimization changed from SPACE to TIME
/var: optimization changed from TIME to SPACE
OpenBSD 2.9 (DPE1) #4: Thu Dec 20 17:24:05 PHT 2001
    root_(_at_)_dpe1:/usr/src/sys/arch/i386/compile/DPE1
cpu0: Intel Pentium III (Coppermine) ("GenuineIntel" 686-class) 1 GHz
cpu0: FPU,V86,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SYS,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,SER,MMX,FXSR,SIMD
real mem  = 536395776 (523824K)
avail mem = 495886336 (484264K)
using 5689 buffers containing 26923008 bytes (26292K) of memory
mainbus0 (root)
bios0 at mainbus0: AT/286+(00) BIOS, date 08/17/01, BIOS32 rev. 0 @ 0xffe90
pcibios0 at bios0: rev. 2.1 @ 0xf0000/0x10000
pcibios0: PCI IRQ Routing Table rev. 1.0 @ 0xfc730/128 (6 entries)
pcibios0: PCI Interrupt Router at 000:15:0 ("Reliance Computer ROSB4 SouthBridge" rev 0x00)
pcibios: no compatible PCI ICU found: ICU vendor 0x1166 product 0x0200
pcibios0: Warning, unable to fix up PCI interrupt routing
pcibios0: PCI bus #0 is the last bus
bios0: ROM list: 0xc0000/0x8000 0xc8000/0x6000
pci0 at mainbus0 bus 0: configuration mode 1 (no bios)
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Reliance Computer CNB20HE Host" rev 0x23
pci1 at pchb0 bus 1
pchb1 at pci0 dev 0 function 1 "Reliance Computer CNB20HE Host" rev 0x01
pchb2 at pci0 dev 0 function 2 "Reliance Computer I/O Bridge" rev 0x01
pci2 at pchb2 bus 1
pchb3 at pci0 dev 0 function 3 "Reliance Computer I/O Bridge" rev 0x01
pci3 at pchb3 bus 2
ahc0 at pci3 dev 5 function 0 "Adaptec AIC-7899 U160" rev 0x01: irq 11
ahc0: Wide Channel A, SCSI Id=7, 16/255 SCBs
scsibus0 at ahc0: 16 targets
ahc0: target 0 using 16bit transfers
ahc0: target 0 synchronous at 40.0MHz, offset = 0x3f
sd0 at scsibus0 targ 0 lun 0: <SEAGATE, ST318305LC, 2202> SCSI3 0/direct fixed
sd0: 17366MB, 29550 cyl, 2 head, 601 sec, 512 bytes/sec, 35566478 sec total
ahc0: target 6 using 8bit transfers
ahc0: target 6 using asynchronous transfers
uk0 at scsibus0 targ 6 lun 0: <DELL, 1x3 U2W SCSI BP, 1.21> SCSI2 3/processor fixed
uk0: unknown device
ahc1 at pci3 dev 5 function 1 "Adaptec AIC-7899 U160" rev 0x01: irq 10
ahc1: Wide Channel A, SCSI Id=7, 16/255 SCBs
scsibus1 at ahc1: 16 targets
fxp0 at pci0 dev 1 function 0 "Intel 82557" rev 0x08: irq 5, address 00:06:5b:04:16:f8
inphy0 at fxp0 phy 1: i82555 10/100 media interface, rev. 4
fxp1 at pci0 dev 2 function 0 "Intel 82557" rev 0x08: irq 7, address 00:06:5b:04:16:f9
inphy1 at fxp1 phy 1: i82555 10/100 media interface, rev. 4
vga0 at pci0 dev 3 function 0 "ATI Rage XL" rev 0x27
wsdisplay0 at vga0: console (80x25, vt100 emulation)
wsdisplay0: screen 1-5 added (80x25, vt100 emulation)
pcib0 at pci0 dev 15 function 0 "Reliance Computer ROSB4 SouthBridge" rev 0x50
pciide0 at pci0 dev 15 function 1 "Reliance Computer IDE" rev 0x00: DMA (unsupported), channel 0 configured to compatibility, channel 1 configured to compatibility
pciide0: channel 0 interrupting at irq 14
atapiscsi0 at pciide0 channel 0
scsibus2 at atapiscsi0: 2 targets
cd0 at scsibus2 targ 0 lun 0: <TEAC, CD-224E, 3.7D> SCSI0 5/cdrom removable
pciide0: channel 1 ignored (not responding; disabled or no drives?)
isa0 at pcib0
isadma0 at isa0
pckbc0 at isa0 port 0x60/5
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
pckbc0: using irq 1 for kbd slot
wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
pcppi0 at isa0 port 0x61
sysbeep0 at pcppi0
npx0 at isa0 port 0xf0/16: using exception 16
pccom0 at isa0 port 0x3f8/8 irq 4: ns16550a, 16 byte fifo
pccom0: console
fdc0 at isa0 port 0x3f0/6 irq 6 drq 2
fd0 at fdc0 drive 0: 1.44MB 80 cyl, 2 head, 18 sec
biomask 4c40 netmask 4ce0 ttymask 4ce2
pctr: 686-class user-level performance counters enabled
mtrr: Pentium Pro MTRR support
dkcsum: sd0 matched BIOS disk 80
root on sd0a
rootdev=0x400 rrootdev=0xd00 rawdev=0xd02


Visit your host, monkey.org