[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Vaio R505TE: PCMCIA configured under 2.8, error under 3.0



Acting on a hint picked up from the OpenBSD-mobile list archives, I
tried booting a 2.8 kernel on the Vaio I've been hacking at.  To my
suprise, it configured the PCMCIA better than 3.0-current.  But the
Linksys WPC11 still doesn't come up; I'll hack at that some more later.

Any suggestions on how to make 3.0 configure pcic0 the way that 2.8 did?

Dmesg follows below.  (3.0-current with my custom config, then 2.8
GENERIC.)

[ On a related note, FreeBSD 4.3 configures pcic0 as follows:
 pcic0: <Intel i82365> at port 0x3e0 iomem 0xd0000 on isa0
 pcic0: Polling mode
 pccard0: <PC Card bus -- kludge version> on pcic0
 and the WPC11 works about 70% of the time, sometimes failing with empty
 ID strings, sometimes locking up the machine.]

-andy

OpenBSD 3.0-current (SARTORIUS) #2: Sat Dec 22 23:32:01 CST 2001
    root_(_at_)_sartorius:/usr/src/sys/arch/i386/compile/SARTORIUS
cpu0: Intel Pentium III (Coppermine) ("GenuineIntel" 686-class) 745 MHz
cpu0: FPU,V86,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,SYS,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,MMX,FXSR,SIMD
real mem  = 132161536 (129064K)
avail mem = 119324672 (116528K)
using 1638 buffers containing 6709248 bytes (6552K) of memory
mainbus0 (root)
bios0 at mainbus0: AT/286+(a1) BIOS, date 03/12/01, BIOS32 rev. 0 @ 0xfd878
apm0 at bios0: Power Management spec V1.2
apm0: AC on, battery charge unknown
pcibios0 at bios0: rev. 2.1 @ 0xfd860/0x7a0
pcibios0: PCI IRQ Routing Table rev. 1.0 @ 0xfdf30/176 (9 entries)
pcibios0: PCI Interrupt Router at 000:31:0 ("Intel 82371FB PCI-ISA" rev 0x00)
pcibios0: PCI bus #2 is the last bus
bios0: ROM list: 0xc0000/0xc000 0xd8000/0x4000! 0xdc000/0x4000!
pci0 at mainbus0 bus 0: configuration mode 1 (no bios)
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel 82815 Hub" rev 0x11: rng active, 8Kb/sec
vga0 at pci0 dev 2 function 0 "Intel 82815 Graphics" rev 0x11
wsdisplay0 at vga0: console (80x25, vt100 emulation)
wsdisplay0: screen 1-5 added (80x25, vt100 emulation)
ppb0 at pci0 dev 30 function 0 "Intel 82801BAM Hub-to-PCI" rev 0x03
pci1 at ppb0 bus 1
vendor "Texas Instruments", unknown product 0x8021 (class serial bus, subclass Firewire, rev 0x02) at pci1 dev 0 function 0 not configured
cbb0 at pci1 dev 2 function 0 "Ricoh 5C475 PCI-CardBus" rev 0x80pci_intr_map: no mapping for pin A
: couldn't map interrupt
fxp0 at pci1 dev 8 function 0 "Intel 82562" rev 0x03: irq 9, address 08:00:46:17:7f:5d
inphy0 at fxp0 phy 1: i82562ET 10/100 media interface, rev. 0
pcib0 at pci0 dev 31 function 0 "Intel 82801BAM LPC" rev 0x03
pciide0 at pci0 dev 31 function 1 "Intel 82801BAM IDE" rev 0x03: DMA, channel 0 wired to compatibility, channel 1 wired to compatibility
wd0 at pciide0 channel 0 drive 0: <IBM-DJSA-220>
wd0: 16-sector PIO, LBA, 14307MB, 16383 cyl, 16 head, 63 sec, 29302560 sectors
wd0(pciide0:0:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 4
pciide0: channel 1 ignored (disabled)
uhci0 at pci0 dev 31 function 2 "Intel 82801BA USB" rev 0x03: irq 9
usb0 at uhci0: USB revision 1.0
uhub0 at usb0
uhub0: vendor 0x0000 UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub0: 2 ports with 2 removable, self powered
"Intel 82801BA SMBus" rev 0x03 at pci0 dev 31 function 3 not configured
uhci1 at pci0 dev 31 function 4 "Intel 82801BA USB2" rev 0x03: irq 10
usb1 at uhci1: USB revision 1.0
uhub1 at usb1
uhub1: vendor 0x0000 UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub1: 2 ports with 2 removable, self powered
auich0 at pci0 dev 31 function 5 "Intel 82801BA AC97 Audio" rev 0x03: irq 5 ICH2 AC97
ac97: codec id 0x41445348 (Analog Devices AD1881A)
ac97: codec features headphone, Analog Devices Phat Stereo
audio0 at auich0
"Intel 82801BA AC97 Modem" rev 0x03 at pci0 dev 31 function 6 not configured
isa0 at pcib0
isadma0 at isa0
pckbc0 at isa0 port 0x60/5
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
pckbc0: using irq 1 for kbd slot
wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
pms0 at pckbc0 (aux slot)
pckbc0: using irq 12 for aux slot
wsmouse0 at pms0 mux 0
pcppi0 at isa0 port 0x61
sysbeep0 at pcppi0
npx0 at isa0 port 0xf0/16: using exception 16
biomask 4600 netmask 4600 ttymask 5602
pctr: 686-class user-level performance counters enabled
mtrr: Pentium Pro MTRR support
dkcsum: wd0 matched BIOS disk 80
root on wd0a
rootdev=0x0 rrootdev=0x300 rawdev=0x302
umass0 at uhub1 port 1 configuration 1 interface 0
umass0: Sony USB Memory Stick Slot, rev 1.10/1.80, addr 2
umass0: using SFF8070i over CBI-I
scsibus0 at umass0: 2 targets
sd0 at scsibus0 targ 1 lun 0: <Sony, MSC-U02, 1.00> SCSI0 0/direct removable
sd0: drive offline
syncing disks... done
rebooting...
OpenBSD 2.8 (GENERIC) #399: Mon Nov  6 10:59:23 MST 2000
    deraadt_(_at_)_i386_(_dot_)_openbsd_(_dot_)_org:/usr/src/sys/arch/i386/compile/GENERIC
cpu0: Intel Pentium III (Coppermine) ("GenuineIntel" 686-class) 745 MHz
cpu0: FPU,V86,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,SYS,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,MMX,FXSR,SIMD
real mem  = 132161536 (129064K)
avail mem = 117530624 (114776K)
using 1638 buffers containing 6709248 bytes (6552K) of memory
mainbus0 (root)
bios0 at mainbus0: AT/286+(a1) BIOS, date 03/12/01, BIOS32 rev. 0 @ 0xfd878
apm0 at bios0: Power Management spec V1.2
apm0: AC on, battery charge unknown
pcibios0 at bios0: rev. 2.1 found at 0xfd860[0x7a0]
pcibios0: PCI IRQ Routing Table rev. 1.0 found at 0xfdf30, size 176 bytes (9 entries)
pcibios0: PCI Interrupt Router at 000:31:0 ("Intel 82371FB (Triton) PCI-ISA" rev 0x00)
pcibios0: PCI bus #2 is the last bus
pci0 at mainbus0 bus 0: configuration mode 1 (no bios)
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel 82815 Hub" rev 0x11: rng active, 8Kb/sec
"Intel 82815 Graphics" rev 0x11 at pci0 dev 2 function 0 not configured
ppb0 at pci0 dev 30 function 0 vendor "Intel", unknown product 0x2448 rev 0x03
pci1 at ppb0 bus 1
vendor "Texas Instruments", unknown product 0x8021 (class serial bus, subclass Firewire, rev 0x02) at pci1 dev 0 function 0 not configured
cbb0 at pci1 dev 2 function 0 "Ricoh 5C475 PCI-CardBus" rev 0x80
cbb0: NOT USED because of unconfigured interrupt
fxp0 at pci1 dev 8 function 0 "Intel 82562" rev 0x03: irq 9, address 08:00:46:17:7f:5d
ukphy0 at fxp0 phy 1: Generic IEEE 802.3u media interface
ukphy0: OUI 0x00aa00, model 0x0033, rev. 0
pcib0 at pci0 dev 31 function 0 vendor "Intel", unknown product 0x244c rev 0x03
pciide0 at pci0 dev 31 function 1 vendor "Intel", unknown product 0x244a rev 0x03: DMA (unsupported), channel 0 wired to compatibility, channel 1 wired to compatibility
pciide0: channel 0 interrupting at irq 14
wd0 at pciide0 channel 0 drive 0: <IBM-DJSA-220>
wd0: can use 16-bit, PIO mode 4
wd0: 16-sector PIO, LBA, 14307MB, 16383 cyl, 16 head, 63 sec, 29302560 sectors
pciide0: channel 1 ignored (not responding; disabled or no drives?)
"Intel 82801BA USB" rev 0x03 at pci0 dev 31 function 2 not configured
"Intel 82801BA SMBus" rev 0x03 at pci0 dev 31 function 3 not configured
"Intel 82801BA USB2" rev 0x03 at pci0 dev 31 function 4 not configured
vendor "Intel", unknown product 0x2445 (class multimedia, subclass audio, rev 0x03) at pci0 dev 31 function 5 not configured
vendor "Intel", unknown product 0x2446 (class communications, unknown subclass 0x03, rev 0x03) at pci0 dev 31 function 6 not configured
isa0 at pcib0
isadma0 at isa0
pcppi0 at isa0 port 0x61
midi0 at pcppi0: <PC speaker>
sysbeep0 at pcppi0
lpt0 at isa0 port 0x378/4 irq 7
npx0 at isa0 port 0xf0/16: using exception 16
pccom0 at isa0 port 0x3f8/8 irq 4: ns16550a, 16 byte fifo
vt0 at isa0 port 0x60/16 irq 1: vga 80 col, color, 8 scr, mf2-kbd
pms0 at vt0 irq 12
pcic0 at isa0 port 0x3e0/2 iomem 0xd0000/65536
pcic0 controller 0: <Intel 82365SL rev 1> has socket A only
pcmcia0 at pcic0 controller 0 socket 0
pcic0: irq 3, polling enabled
biomask 4000 netmask 4200 ttymask 528a
pctr: 686-class user-level performance counters enabled
mtrr: Pentium Pro MTRR support
dkcsum: wd0 matched BIOS disk 80
root on wd0a
rootdev=0x0 rrootdev=0x300 rawdev=0x302
wi0 at pcmcia0 function 0 "Instant Wireless ,  Network PC CARD, Version 01.02"wi0: init failed
: address 00:04:5a:cc:c3:59 irq 11
defrouter_select: there's no default router and no default interface
defrouter_select: there's no default router and no default interface
wi0 detached
wi0 at pcmcia0 function 0 "Instant Wireless ,  Network PC CARD, Version 01.02"wi0: init failed
: address 48:1f:39:e0:30:00 irq 11
defrouter_select: there's no default router and no default interface
defrouter_select: there's no default router and no default interface
wi0 detached