[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Intel Pro/100 with 3DES



I did an FTP install of the Oct 18, 2001 i386 snapshot on a new piece
of hardware. I booted using the floppy30.fs and commenced with the FTP
install.

The FTP install worked. I rebooted after the installation packages were
downloaded. Now the box is getting "fxp0 device timeout".

I switched the cable connected to fxp0 to be connected with fxp1.
Traffic is passed without problem on fxp1.

The NIC's are two Intel Pro 100 with 3DES support. I found a reference in the
archives dated May 2000 by Theo stating that the Intel 3DES cards are not
supported.

I have a couple of questions.
Why did the FTP install work without a hitch? i.e. no NIC problems until
after the install reboot.

Should the Intel Pro 100 with 3DES NIC still be avoided?

The NIC's are presently connected to 10mb hubs.

/etc/hostname.fxp0
inet a.b.c.d 255.255.255.0 NONE media 10baseT

/etc/hostname.fxp1
inet e.f.g.h 255.255.255.0 NONE media 10baseT

dmesg appended.

   Irwin

OpenBSD 3.0 (GENERIC) #94: Thu Oct 18 14:48:27 MDT 2001
    deraadt_(_at_)_i386_(_dot_)_openbsd_(_dot_)_org:/usr/src/sys/arch/i386/compile/GENERIC
cpu0: Intel Pentium III (Coppermine) ("GenuineIntel" 686-class) 1.01 GHz
cpu0: FPU,V86,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,SYS,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,MMX,FXSR,SIMD
real mem  = 267939840 (261660K)
avail mem = 242925568 (237232K)
using 3296 buffers containing 13500416 bytes (13184K) of memory
mainbus0 (root)
bios0 at mainbus0: AT/286+(a1) BIOS, date 07/20/01, BIOS32 rev. 0 @ 0xf0b20
apm0 at bios0: Power Management spec V1.2
apm0: AC on, battery charge unknown
pcibios0 at bios0: rev. 2.1 @ 0xf0000/0x1382
pcibios0: PCI IRQ Routing Table rev. 1.0 @ 0xf12d0/176 (9 entries)
pcibios0: PCI Interrupt Router at 000:04:0 ("VIA VT82C586 PCI-ISA" rev 0x00)
pcibios0: PCI bus #1 is the last bus
bios0: ROM list: 0xc0000/0x8000 0xcc000/0x1800 0xd0000/0x1800
pci0 at mainbus0 bus 0: configuration mode 1 (no bios)
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "VIA VT82C691 Host-PCI" rev 0xc4
ppb0 at pci0 dev 1 function 0 "VIA VT82C598 PCI-AGP" rev 0x00
pci1 at ppb0 bus 1
vga1 at pci1 dev 0 function 0 "ATI Mach64 GM" rev 0x27
wsdisplay0 at vga1: console (80x25, vt100 emulation)
wsdisplay0: screen 1-5 added (80x25, vt100 emulation)
pcib0 at pci0 dev 4 function 0 "VIA VT82C686 PCI-ISA" rev 0x40
pciide0 at pci0 dev 4 function 1 "VIA VT82C571 IDE" rev 0x06: ATA100, channel 0 configured to compatibility, channel 1 configured to compatibility
wd0 at pciide0 channel 0 drive 0: <Maxtor 5T020H2>
wd0: 16-sector PIO, LBA, 19092MB, 16383 cyl, 16 head, 63 sec, 39102336 sectors
wd0(pciide0:0:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 5
atapiscsi0 at pciide0 channel 1 drive 0
scsibus0 at atapiscsi0: 2 targets
atapiscsi0(pciide0:1:0): using PIO mode 3, Ultra-DMA mode 2
cd0 at scsibus0 targ 0 lun 0: <MITSUMI, CD-ROM FX4830T!B, R02C> SCSI0 5/cdrom removable
cd0(pciide0:1:0): using PIO mode 3, Ultra-DMA mode 2
uhci0 at pci0 dev 4 function 2 "VIA VT83C572 USB" rev 0x1a: irq 11
usb0 at uhci0: USB revision 1.0
uhub0 at usb0
uhub0: vendor 0x0000 UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub0: 2 ports with 2 removable, self powered
uhci1 at pci0 dev 4 function 3 "VIA VT83C572 USB" rev 0x1a: irq 11
usb1 at uhci1: USB revision 1.0
uhub1 at usb1
uhub1: vendor 0x0000 UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub1: 2 ports with 2 removable, self powered
pchb1 at pci0 dev 4 function 4 "VIA VT82C686 SMBus" rev 0x40
fxp0 at pci0 dev 8 function 0 "Intel 82557" rev 0x0c: irq 5, address 00:02:b3:8c:40:07
inphy0 at fxp0 phy 1: i82555 10/100 media interface, rev. 4
fxp1 at pci0 dev 9 function 0 "Intel 82557" rev 0x0c: irq 10, address 00:02:b3:8c:40:04
inphy1 at fxp1 phy 1: i82555 10/100 media interface, rev. 4
isa0 at pcib0
isadma0 at isa0
pckbc0 at isa0 port 0x60/5
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
pckbc0: using irq 1 for kbd slot
wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
pmsi0 at pckbc0 (aux slot)
pckbc0: using irq 12 for aux slot
wsmouse0 at pmsi0 mux 0
pcppi0 at isa0 port 0x61
midi0 at pcppi0: <PC speaker>
sysbeep0 at pcppi0
lpt0 at isa0 port 0x378/4 irq 7
npx0 at isa0 port 0xf0/16: using exception 16
pccom0 at isa0 port 0x3f8/8 irq 4: ns16550a, 16 byte fifo
pccom1 at isa0 port 0x2f8/8 irq 3: ns16550a, 16 byte fifo
fdc0 at isa0 port 0x3f0/6 irq 6 drq 2
fd0 at fdc0 drive 0: 1.44MB 80 cyl, 2 head, 18 sec
biomask c840 netmask cc60 ttymask dce2
pctr: 686-class user-level performance counters enabled
mtrr: Pentium Pro MTRR support
dkcsum: wd0 matched BIOS disk 80
root on wd0a
rootdev=0x0 rrootdev=0x300 rawdev=0x302
fxp0: device timeout
fxp0: device timeout
fxp0: device timeout
fxp0: device timeout