[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Grandson of PPPoE ;)



Hi again all,

I was wondering if i could continue to get help diagnosing what wrong with
my pppoe link.

SO far i know, that mouse-pppoe almost works, but isgetting bounced with
chap authenitcation (As my isp doesn;t do pap).

Now i tried to setup a chap-secrets file in /etc/ppp/chap-secrets

I fixed the syslog problem, i was logging ppp, and should have been
logging pppd :)

First i was getting this error in the logs.

Oct  9 00:55:51 poley pppd[3723]: pppd 2.3.5 started by jason, uid 0
Oct  9 00:55:51 poley pppd[3723]: Serial connection established.
Oct  9 00:55:52 poley pppd[3723]: Using interface ppp0
Oct  9 00:55:52 poley pppd[3723]: Connect: ppp0 <--> /dev/ttyp2
Oct  9 00:55:52 poley pppd[3723]: sent [LCP ConfReq id=0x1 <mru 1400>
<magic 0x4
1302f2b>]
Oct  9 00:55:52 poley pppd[3723]: rcvd [LCP ConfReq id=0xf6 <magic
0x65271f49> <
mru 1500> <auth chap 05>]
Oct  9 00:55:52 poley pppd[3723]: sent [LCP ConfRej id=0xf6 <auth chap
05>]
Oct  9 00:55:52 poley pppd[3723]: rcvd [LCP ConfAck id=0x1 <mru 1400>
<magic 0x4
1302f2b>]
Oct  9 00:55:52 poley pppd[3723]: rcvd [LCP ConfReq id=0xf7 <magic
0x65271f49> <
mru 1500>]
Oct  9 00:55:52 poley pppd[3723]: sent [LCP ConfAck id=0xf7 <magic
0x65271f49> <
mru 1500>]
Oct  9 00:55:52 poley pppd[3723]: sent [IPCP ConfReq id=0x1 <addr
0.0.0.0>]
Oct  9 00:55:52 poley pppd[3723]: rcvd [LCP TermReq id=0xf8]
Oct  9 00:55:52 poley pppd[3723]: LCP terminated by peer
Oct  9 00:55:52 poley pppd[3723]: sent [LCP TermAck id=0xf8]
Oct  9 00:55:55 poley pppd[3723]: Modem hangup
Oct  9 00:55:55 poley pppd[3723]: Connection terminated.

Now that i was told was CHAP authentication crapping out. Correct ?

SO becasue it was chap, i set chap-require as an optionn, and i recompiled
mouse-pppoe. Then when i tried to run it i got.

Oct  9 01:13:42 poley pppd[27479]: peer authentication required but no
suitable 
secret(s) found 
Oct  9 01:13:42 poley pppd[27479]: for authenticating any peer to us
(poley)

My /etc/ppp/chap-secrets looks like

# Secrets for authentication using PAP
# client        server  secret                  IP addresses
"aaustr10_(_at_)_bpa" pppoe "password" 
"austr10_(_at_)_bigpond"  pppoe "password" 

I'm aware this is a pap secrets file, i simply copied over the pap one,
becasue it had the same headers as the empty chap-secrets. Did i do
something wrong here ?

Any ideas people's ?

Jason






Visit your host, monkey.org