[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

problem with piixpm on 3.9-beta



Hi!
I got the following error when i try to boot a 3.9-beta kernel (attached
pic.).
If i boot the kernel with -c option, and i disable piixpm, it can boot
fine, see the dmesg:

OpenBSD 3.9-beta (GENERIC) #597: Sun Feb  5 21:14:35 MST 2006
    pvalchev_(_at_)_i386_(_dot_)_openbsd_(_dot_)_org:/usr/src/sys/arch/i386/compile/GENERIC
cpu0: Intel Pentium II ("GenuineIntel" 686-class, 512KB L2 cache) 351 MHz
cpu0:
FPU,V86,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,MMX,FXSR
real mem  = 133799936 (130664K)
avail mem = 115372032 (112668K)
using 1658 buffers containing 6791168 bytes (6632K) of memory
User Kernel Config
UKC> disable piixpm
160 piixpm* disabled
UKC> quit
Continuing...
mainbus0 (root)
bios0 at mainbus0: AT/286+(1e) BIOS, date 11/08/99, BIOS32 rev. 0 @ 0xfb410
apm0 at bios0: Power Management spec V1.2
apm0: AC on, battery charge unknown
apm0: flags 70102 dobusy 1 doidle 1
pcibios0 at bios0: rev 2.1 @ 0xf0000/0xb898
pcibios0: PCI IRQ Routing Table rev 1.0 @ 0xfdef0/160 (8 entries)
pcibios0: PCI Exclusive IRQs: 10 11 12
pcibios0: PCI Interrupt Router at 000:07:0 ("Intel 82371SB ISA" rev 0x00)
pcibios0: PCI bus #1 is the last bus
bios0: ROM list: 0xc0000/0x8000 0xcd000/0x200!
cpu0 at mainbus0
pci0 at mainbus0 bus 0: configuration mode 1 (no bios)
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel 82443BX AGP" rev 0x03
ppb0 at pci0 dev 1 function 0 "Intel 82443BX AGP" rev 0x03
pci1 at ppb0 bus 1
pcib0 at pci0 dev 7 function 0 "Intel 82371AB PIIX4 ISA" rev 0x02
pciide0 at pci0 dev 7 function 1 "Intel 82371AB IDE" rev 0x01: DMA,
channel 0 wi
red to compatibility, channel 1 wired to compatibility
atapiscsi0 at pciide0 channel 0 drive 1
scsibus0 at atapiscsi0: 2 targets
cd0 at scsibus0 targ 0 lun 0: <HP, CD-Writer+ 9100, 1.0c> SCSI0 5/cdrom
removable
cd0(pciide0:0:1): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 2
pciide0: channel 1 disabled (no drives)
uhci0 at pci0 dev 7 function 2 "Intel 82371AB USB" rev 0x01: irq 12
usb0 at uhci0: USB revision 1.0
uhub0 at usb0
uhub0: Intel UHCI root hub, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub0: 2 ports with 2 removable, self powered
"Intel 82371AB Power" rev 0x02 at pci0 dev 7 function 3 not configured
pciide1 at pci0 dev 9 function 0 "CMD Technology SiI3112 SATA" rev 0x01: DMA
pciide1: using irq 12 for native-PCI interrupt
pciide1: port 1: device present, speed: 1.5Gb/s
wd0 at pciide1 channel 1 drive 0: <SAMSUNG SP1614C>
wd0: 16-sector PIO, LBA48, 152627MB, 312581808 sectors
wd0(pciide1:1:0): using BIOS timings, Ultra-DMA mode 7
vga1 at pci0 dev 11 function 0 "S3 Trio32/64" rev 0x44
wsdisplay0 at vga1 mux 1: console (80x25, vt100 emulation)
wsdisplay0: screen 1-5 added (80x25, vt100 emulation)
rl0 at pci0 dev 15 function 0 "Realtek 8139" rev 0x10: irq 10, address
00:50:fc:
6b:4d:53
rlphy0 at rl0 phy 0: RTL internal phy
pciide2 at pci0 dev 19 function 0 "HighPoint HPT36x/37x IDE" rev 0x01: DMA
pciide2: using irq 11 for native-PCI interrupt
pciide3 at pci0 dev 19 function 1 "HighPoint HPT36x/37x IDE" rev 0x01: DMA
pciide3: using irq 11 for native-PCI interrupt
isa0 at pcib0
isadma0 at isa0
pckbc0 at isa0 port 0x60/5
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
pckbc0: using irq 1 for kbd slot
wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
pcppi0 at isa0 port 0x61
midi0 at pcppi0: <PC speaker>
spkr0 at pcppi0
sysbeep0 at pcppi0
lpt0 at isa0 port 0x378/4 irq 7
npx0 at isa0 port 0xf0/16: using exception 16
pccom0 at isa0 port 0x3f8/8 irq 4: ns16550a, 16 byte fifo
pccom1 at isa0 port 0x2f8/8 irq 3: ns16550a, 16 byte fifo
fdc0 at isa0 port 0x3f0/6 irq 6 drq 2
biomask fb65 netmask ff65 ttymask ffe7
pctr: 686-class user-level performance counters enabled
mtrr: Pentium Pro MTRR support
dkcsum: wd0 matches BIOS drive 0x80
root on wd0a
rootdev=0x0 rrootdev=0x300 rawdev=0x302
Non-unique normal route, mask not entered

[demime 1.01d removed an attachment of type image/jpeg which had a name of IMG_0002.JPG]



Visit your host, monkey.org