[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: firewire disk stopped working



On петък 20 февруари 2009 03:21:04 you wrote:
> > > > > Can you update to -current, and set:
> > > > > debug.sbp_debug = 1
> > > > > debug.firewire_debug = 1
> > > > >
> > > > > Then repost your dmesg.
> > > > >
> > > > > Sean
> > > >
> > > > Hi,
> > > >
> > > > The dmesg output after plugging the cable are as follows (full
> > > > verbose dmesg can be found at
> > > > http://host7.net62.hdsl-213-169.fastbg.net/dmesg.debug.txt ):
> > >
> > > I went over everything and came up with the following patch.  Let me
> > > apply this to -current and let me know if it makes any difference.
> > >
> > > Sean
> >
> > Hi,
> >
> > No, unfortunately the patch did not help. The new dmesg output after
> > plugging the cable follows below. (After unplugging the cable the system
> > prints this on the screen:
> > http://host7.net62.hdsl-213-169.fastbg.net/messages.jpg
> > and then freezes completely.)
>
> Ok, this output looks like something else I was pursuing.  Thanks for
> testing.
>
> Here's another patch for to test with.  Let me know what the results
> are!
>
> There was a couple of variable not getting initialized causing some
> serious grief in the speed negotiation.  Effectively causing the driver
> to try and negotiate with itself.  Very icky.
>
> Sean

The last patch produces the following dmesg:

fwohci0: fwohci_intr_core: BUS reset
sbp_post_busreset
fwohci0: fwohci_intr_core: node_id=0x00000001, SelfID Count=3, CYCLEMASTER mode
node:0 link:1 gap:63 spd:2 con:0 pwr:4 p0:1 p1:2 p2:0 i:0 m:0
node:1 link:1 gap:5 spd:2 con:1 pwr:0 p0:3 p1:1 p2:1 i:1 m:0
firewire0: 2 nodes, maxhop <= 1 cable IRM irm(1)  (me) 
fwohci0: fwohci_set_bus_manager: 1->1 (loop=0)
firewire0: bus manager 1 
firewire0: fw_phy_config: root_node=1 gap_count=5
fwohci0: start AT DMA status=11
firewire0: fw_bus_probe:iterate and invalidate all nodes
firewire0: fw_explore:node(0) fc->max_node(1) found
firewire0: fw_explore:found myself node(1) fc->nodeid(1) fc->max_node(1)
firewire0: fw_explore_node: node(0) BUS INFO BLOCK:
irmc(0) cmc(0) isc(0) bmc(0) pmc(0) cyc_clk_acc(255) max_rec(5) max_rom(1) generation(1) link_spd(2)
firewire0: New S400 device ID:0020370004a03421
firewire0: fw_explore: node 2, err = 0
bus_explore done
sbp_post_explore (sbp_cold=1)
sbp0: sbp_post_explore:: EUI:0020370004a03421  attached, state=2
target 0 lun 0 found
sbp0: sbp_show_sdev_info: sbp0:0:0: ordered:1 type:0 EUI:0020370004a03421 node:0 speed:2 maxrec:8
sbp0: sbp_show_sdev_info: sbp0:0:0 'Seagate' 'ATA Device 00' '000102'
sbp_login: sec = 0 usec = 716699 ticks = 716
sbp0: sbp_mgm_orb:sbp0:0:0 LOGIN
sbp: alloc 1 xfer
fwohci0: fwohci_start: maxdesc 3
sbp0: sbp_recv1:sbp0:0:0 login: len 16, ID 0, cmd 0000fffff0100000, recon_hold 0
sbp0: sbp_busy_timeout:sbp0:0:0
sbp0: sbp_agent_reset:sbp0:0:0
sbp0: sbp_do_attach:sbp0:0:0
sbp0: sbp_cam_scan_target:sbp0:0:0
fwohci0: fwohci_intr_core: BUS reset
fwohci0: fwohci_intr_core: node_id=0x00000001, SelfID Count=4, CYCLEMASTER mode
sbp_post_busreset
node:0 link:1 gap:5 spd:2 con:0 pwr:4 p0:1 p1:2 p2:0 i:1 m:0
node:1 link:1 gap:5 spd:2 con:1 pwr:0 p0:3 p1:1 p2:1 i:0 m:0
firewire0: 2 nodes, maxhop <= 1 cable IRM irm(1)  (me) 
fwohci0: fwohci_set_bus_manager: 1->1 (loop=0)
firewire0: bus manager 1 
firewire0: fw_phy_config: root_node=1 gap_count=5
fwohci0: start AT DMA status=12
firewire0: fw_bus_probe:iterate and invalidate all nodes
firewire0: fw_bus_probe:Invalidate Dev ID: 0020370004a03421
firewire0: fw_explore:node(0) fc->max_node(1) found
firewire0: fw_explore:found myself node(1) fc->nodeid(1) fc->max_node(1)
firewire0: fw_explore_node: node(0) BUS INFO BLOCK:
irmc(0) cmc(0) isc(0) bmc(0) pmc(0) cyc_clk_acc(255) max_rec(5) max_rom(1) generation(1) link_spd(2)
fwohci0: node0: crom unchanged
firewire0: fw_explore: node 2, err = 0
bus_explore done
sbp_post_explore (sbp_cold=0)
sbp0: sbp_post_explore:: EUI:0020370004a03421  attached, state=2
target 0 lun 0 found
sbp0: sbp_show_sdev_info: sbp0:0:0: ordered:1 type:0 EUI:0020370004a03421 node:0 speed:2 maxrec:8
sbp0: sbp_show_sdev_info: sbp0:0:0 'Seagate' 'ATA Device 00' '000102'
sbp0: sbp_abort_ocb:sbp0:0:0 0x5df1178
sbp0: (probe0:sbp_mgm_orb:sbp0:0:0 RECONNECTsbp0:0:
0:0): Bus Reset issued
(probe0:sbp0:0:0:0): Retrying Command
sbp0: sbp_recv1:sbp0:0:0 reconnect: len 16, ID 0, cmd 0000fffff0100000
sbp0: sbp_agent_reset:sbp0:0:0
sbp0: sbp_recv1:sbp0:0:0 ORB status src:1 resp:1 dead:1 len:3 stat:4e orb:005df1568
sbp0: sbp0:0:0
Obj: Data buffer, Error: Type error
sbp0:0:0 XPT_SCSI_IO: cmd: 12 01 00 00 ff 00 00 00 00 00, flags: 0x40, 6b cmd/255b data/18b sense
sbp0:0:0: SCSI status 0 sfmt 0 valid 0 key 0 code 0 qlfr 0 len 3
sbp0: sbp_scsi_status:sbp0:0:0 unknown scsi status 0x0
sbp0: (probe0:sbp_agent_reset:sbp0:0:0sbp0:0:
0:0): Request Requeued
(probe0:sbp0:0:0:0): Retrying Command
sbp0: sbp_recv1:sbp0:0:0 ORB status src:1 resp:1 dead:1 len:3 stat:4e orb:005df16b8
sbp0: sbp0:0:0
Obj: Data buffer, Error: Type error
sbp0:0:0 XPT_SCSI_IO: cmd: 12 01 00 00 ff 00 00 00 00 00, flags: 0x40, 6b cmd/255b data/18b sense
sbp0:0:0: SCSI status 0 sfmt 0 valid 0 key 0 code 0 qlfr 0 len 3
sbp0: sbp_scsi_status:sbp0:0:0 unknown scsi status 0x0
sbp0: (probe0:sbp_agent_reset:sbp0:0:0sbp0:0:
0:0): Request Requeued
(probe0:sbp0:0:0:0): Retrying Command
sbp0: sbp_recv1:sbp0:0:0 ORB status src:1 resp:1 dead:1 len:3 stat:4e orb:005df1808
sbp0: sbp0:0:0
Obj: Data buffer, Error: Type error
sbp0:0:0 XPT_SCSI_IO: cmd: 12 01 00 00 ff 00 00 00 00 00, flags: 0x40, 6b cmd/255b data/18b sense
sbp0:0:0: SCSI status 0 sfmt 0 valid 0 key 0 code 0 qlfr 0 len 3
sbp0: sbp_scsi_status:sbp0:0:0 unknown scsi status 0x0
sbp0: (probe0:sbp_agent_reset:sbp0:0:0sbp0:0:
0:0): Request Requeued
(probe0:sbp0:0:0:0): Retrying Command
sbp0: sbp_recv1:sbp0:0:0 ORB status src:1 resp:1 dead:1 len:3 stat:4e orb:005df1958
sbp0: sbp0:0:0
Obj: Data buffer, Error: Type error
sbp0:0:0 XPT_SCSI_IO: cmd: 12 01 00 00 ff 00 00 00 00 00, flags: 0x40, 6b cmd/255b data/18b sense
sbp0:0:0: SCSI status 0 sfmt 0 valid 0 key 0 code 0 qlfr 0 len 3
sbp0: sbp_scsi_status:sbp0:0:0 unknown scsi status 0x0
sbp0: (probe0:sbp_agent_reset:sbp0:0:0sbp0:0:
0:0): Request Requeued
(probe0:sbp0:0:0:0): Retrying Command
sbp0: sbp_recv1:sbp0:0:0 ORB status src:1 resp:1 dead:1 len:3 stat:4e orb:005df1aa8
sbp0: sbp0:0:0

and the last 9 lines keep repeating over and over again.

Best regards,

Boris Kotzev



_______________________________________________
freebsd-firewire_(_at_)_freebsd_(_dot_)_org mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-firewire
To unsubscribe, send any mail to "freebsd-firewire-unsubscribe_(_at_)_freebsd_(_dot_)_org"


Visit your host, monkey.org