[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

amd64/117418: FreeBSD 6.2 crash on amd64 4400+



>Number:         117418
>Category:       amd64
>Synopsis:       FreeBSD 6.2 crash on amd64 4400+
>Confidential:   no
>Severity:       critical
>Priority:       high
>Responsible:    freebsd-amd64
>State:          open
>Quarter:        
>Keywords:       
>Date-Required:
>Class:          sw-bug
>Submitter-Id:   current-users
>Arrival-Date:   Tue Oct 23 09:10:01 UTC 2007
>Closed-Date:
>Last-Modified:
>Originator:     Victor Boglea
>Release:        6.2
>Organization:
>Environment:
FreeBSD 6.2-RELEASE-p8 #0: Tue Oct 23 03:16:25 EEST 2007
    root_(_at_)_marasti-1f_(_dot_)_east_(_dot_)_utcluj_(_dot_)_ro:/usr/src/sys/amd64/compile/SMP

>Description:
Hello,
I have 2 servers with amd64 4400+ procesor with diferent mainboards.. everything works fine until i connect remotely to ssh then after a few commands the system crash i can`t fine anything in the logs.

A paste of dmesg is show down.
Copyright (c) 1992-2007 The FreeBSD Project.
Copyright (c) 1979, 1980, 1983, 1986, 1988, 1989, 1991, 1992, 1993, 1994
        The Regents of the University of California. All rights reserved.
FreeBSD is a registered trademark of The FreeBSD Foundation.
FreeBSD 6.2-RELEASE-p8 #0: Tue Oct 23 03:16:25 EEST 2007
    root_(_at_)_marasti-1f_(_dot_)_east_(_dot_)_utcluj_(_dot_)_ro:/usr/src/sys/amd64/compile/SMP
ACPI APIC Table: <GBT    NVDAACPI>
Timecounter "i8254" frequency 1193182 Hz quality 0
CPU: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4400+ (2310.53-MHz K8-class CPU)
  Origin = "AuthenticAMD"  Id = 0x60fb1  Stepping = 1
  Features=0x178bfbff<FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CLFLUSH,MMX,FXSR,SSE,SSE2,HTT>
  Features2=0x2001<SSE3,CX16>
  AMD Features=0xea500800<SYSCALL,NX,MMX+,FFXSR,RDTSCP,LM,3DNow+,3DNow>
  AMD Features2=0x11f<LAHF,CMP,<b2>,<b3>,CR8,<b8>>
  Cores per package: 2
real memory  = 2080309248 (1983 MB)
avail memory = 1998008320 (1905 MB)
FreeBSD/SMP: Multiprocessor System Detected: 2 CPUs
 cpu0 (BSP): APIC ID:  0
 cpu1 (AP): APIC ID:  1
ioapic0: Changing APIC ID to 2
ioapic0 <Version 1.1> irqs 0-23 on motherboard
kbd1 at kbdmux0
acpi0: <GBT NVDAACPI> on motherboard
acpi_bus_number: can't get _ADR
acpi_bus_number: can't get _ADR
acpi0: Power Button (fixed)
acpi_bus_number: can't get _ADR
acpi_bus_number: can't get _ADR
    ACPI-0501: *** Error: Handler for [SystemMemory] returned AE_AML_ALIGNMENT
    ACPI-1304: *** Error: Method execution failed [\\_SB_.MEM_._CRS] (Node 0xffffff0000b36d80), AE_AML_ALIGNMENT
    ACPI-0239: *** Error: Method execution failed [\\_SB_.MEM_._CRS] (Node 0xffffff0000b36d80), AE_AML_ALIGNMENT
can't fetch resources for \\_SB_.MEM_ - AE_AML_ALIGNMENT
Timecounter "ACPI-fast" frequency 3579545 Hz quality 1000
acpi_timer0: <24-bit timer at 3.579545MHz> port 0x1008-0x100b on acpi0
cpu0: <ACPI CPU> on acpi0
cpu1: <ACPI CPU> on acpi0
acpi_button0: <Power Button> on acpi0
pcib0: <ACPI Host-PCI bridge> port 0xcf8-0xcff on acpi0
pci0: <ACPI PCI bus> on pcib0
pci0: <memory, RAM> at device 0.0 (no driver attached)
isab0: <PCI-ISA bridge> at device 1.0 on pci0
isa0: <ISA bus> on isab0
pci0: <serial bus, SMBus> at device 1.1 (no driver attached)
pci0: <memory, RAM> at device 1.2 (no driver attached)
pci0: <serial bus, USB> at device 2.0 (no driver attached)
pci0: <serial bus, USB> at device 2.1 (no driver attached)
pcib1: <ACPI PCI-PCI bridge> at device 4.0 on pci0
pci1: <ACPI PCI bus> on pcib1
rl0: <RealTek 8139 10/100BaseTX> port 0xa000-0xa0ff mem 0xf4004000-0xf40040ff irq 16 at device 6.0 on pci1
miibus0: <MII bus> on rl0
rlphy0: <RealTek internal media interface> on miibus0
rlphy0:  10baseT, 10baseT-FDX, 100baseTX, 100baseTX-FDX, auto
rl0: Ethernet address: 4c:00:10:74:b9:27
rl1: <RealTek 8139 10/100BaseTX> port 0xa400-0xa4ff mem 0xf4006000-0xf40060ff irq 17 at device 7.0 on pci1
miibus1: <MII bus> on rl1
rlphy1: <RealTek internal media interface> on miibus1
rlphy1:  10baseT, 10baseT-FDX, 100baseTX, 100baseTX-FDX, auto
rl1: Ethernet address: 4c:00:10:3a:b1:77
pci1: <serial bus, FireWire> at device 14.0 (no driver attached)
pci0: <multimedia> at device 5.0 (no driver attached)
atapci0: <GENERIC ATA controller> port 0x1f0-0x1f7,0x3f6,0x170-0x177,0x376,0xf000-0xf00f at device 6.0 on pci0
ata0: <ATA channel 0> on atapci0
ata1: <ATA channel 1> on atapci0
pci0: <bridge> at device 7.0 (no driver attached)
atapci1: <GENERIC ATA controller> port 0x9f0-0x9f7,0xbf0-0xbf3,0x970-0x977,0xb70-0xb73,0xd000-0xd00f mem 0xf7008000-0xf7008fff irq 21 at device 8.0 on pci0
ata2: <ATA channel 0> on atapci1
ata3: <ATA channel 1> on atapci1
atapci2: <GENERIC ATA controller> port 0x9e0-0x9e7,0xbe0-0xbe3,0x960-0x967,0xb60-0xb63,0xe400-0xe40f mem 0xf7004000-0xf7004fff irq 22 at device 8.1 on pci0
ata4: <ATA channel 0> on atapci2
ata5: <ATA channel 1> on atapci2
pci0: <display, VGA> at device 13.0 (no driver attached)
atkbdc0: <Keyboard controller (i8042)> port 0x60,0x64 irq 1 on acpi0
atkbd0: <AT Keyboard> irq 1 on atkbdc0
kbd0 at atkbd0
atkbd0: [GIANT-LOCKED]
sc0: <System console> at flags 0x100 on isa0
sc0: VGA <16 virtual consoles, flags=0x300>
vga0: <Generic ISA VGA> at port 0x3c0-0x3df iomem 0xa0000-0xbffff on isa0
Timecounters tick every 1.000 msec
acd0: DVDROM <ASUS DVD-E818A/1.00> at ata0-master UDMA33
ad1: 76318MB <WDC WD800BB-22JHC0 05.01C05> at ata0-slave UDMA33
SMP: AP CPU #1 Launched!
Trying to mount root from ufs:/dev/ad1s1a
WARNING: / was not properly dismounted
WARNING: /usr was not properly dismounted
WARNING: /var was not properly dismounted
rl0: link state changed to UP
rl1: link state changed to UP

>How-To-Repeat:
To repeat the problem you must install freebsd with minimal configuration from cd/dvd or from www/ftp. After that i have pkg_add -r cvsup-without-gui
rehash
	cd /usr/share/examples/cvsup
	cp ports-supfile /usr/local/etc
	cp standard-supfile /usr/local/etc
	cd /usr/local/etc
ee ports-supfile
	ee standard-supfile
	cd
	cvsup -g -L 2 /usr/local/etc/ports-supfile ; cvsup -g -L 2 /usr/local/etc/standard-supfile
like the page: http://test.davidpierron.com/fbsd-pf.php
And in ports-supfile i have put www1.ro.freebsd.org
After all instructions the new kernel is FreeBSD 6.2-RELEASE-p8
Now if i ssh to the server after some commands like "ls, ps ax" the server crash and it`s need reboot if i don`t make ssh to the server and make ssh from the lan everything works fine it only crash when i make ssh to the external network card with a real ip.

>Fix:


>Release-Note:
>Audit-Trail:
>Unformatted:
_______________________________________________
freebsd-amd64_(_at_)_freebsd_(_dot_)_org mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-amd64
To unsubscribe, send any mail to "freebsd-amd64-unsubscribe_(_at_)_freebsd_(_dot_)_org"


Visit your host, monkey.org